Bart van Nunen 2e Europeaan en 12e overall op het WJK!

01 augustus 2014 door Hennie van der Zouw
Bart van Nunen 2e Europeaan en 12e overall op het WJK!

PAPENDRECHT - Afgelopen week werd in het Amerikaanse Eugene (Oregon) het Wereldkampioenschap atletiek voor junioren gehouden. Voor Team TopSportPerfection stond Bart van Nunen aan de start van de 10km.

Het was de eerste finale van het toernooi en direct na de opening was er dan ook een vlaggenoptocht en werd het Amerikaanse volkslied gezongen, waarna de 10km van start ging.

De race kende een apart verloop. Er werd rustig gestart waarbij Bart express helemaal achterin ging lopen om zo rustig aan naar voren te lopen. Na circa 3 rondes kwam Bart in de 2e groep terecht op een afstand van zo'n 70m van de nummer 3. Telkens kwamen er jongens langszij die het gat met de nummer 3 probeerden te dichtten, maar keer op keer lukte dit niet.

Ook Bart vond het de moeite waard een poging te doen het gat dicht te lopen met zo een derde plek in het vooruitzicht. Helaas lukte het Bart ook niet en een paar rondes later (na zo'n 4km) kwamen de Afrikanen heel hard opzetten, waardoor de Passaat atleet toch wat plaatsen verloor.

Met 25 rondes werd het een hele lange solo race voor Bart. Door er vol voor te blijven gaan en geconcentreerd te blijven lopen, eindigde hij uiteindelijk op een knappe 12e plek als 2e Europeaan.

Zelf had Bart vooraf gehoopt op een top 10 klassering, maar gezien het raceverloop en het feit dat hij alles volgens plan heeft uitgevoerd in zowel de voorbereiding als de race zelf, is Bart meer dan tevreden met dit resultaat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.