Ivo Bijl wint zilver op NK Atletiek

01 augustus 2014 door Hennie van der Zouw
Ivo Bijl wint zilver op NK Atletiek

PAPENDRECHT -  Afgelopen weekend vond in Amsterdam de Nederlandse Kampioenschappen atletiek plaats. Voor Team TSP stond hier op zondag Ivo Bijl aan de start. De student geneeskunde, die in de 2 weken hiervoor nog 6 tentamens had, stond aan de start bij de 3000 meter steeplechase.

Nadat Ivo vorig jaar in de competitie voor AV Passaat een keer een steeple had gelopen, was hij gelijk verkocht aan dit onderdeel. Zodoende besloten Ivo en zijn trainer Addy Ruiter dat Ivo op het NK ook zou deelnemen op dit onderdeel. Eerder dit jaar wist hij bij de Nederlandse Studenten Kampioenschappen hier het goud op te halen en dit was ook bij het NK het plan.

Tijdens het begin van de wedstrijd liep Ivo in de voorste groep. Tijdens de steeplechase moeten de deelnemers elk rondje een keer door een waterbak. Ivo was niet gewend dit te doen in een groep met andere lopers en het kostte hem meer energie dan anders. Na 2 kilometer versnelde favoriet Simon Grannentia en kon Ivo als enige volgen. Samen liepen de twee atleten naar de finish, maar met nog iets meer dan een rondje te gaan liep Grannentia langzaam bij Ivo weg. Ivo probeerde er met 200 meter te gaan nog een eindsprint uit te persen, maar dit lukte niet meer. Zodoende werd Ivo uiteindelijk keurig tweede in een tijd van 9:22. Simon Grannentia won de wedstrijd en Lars Cazander maakte het podium compleet.

Hoewel Ivo baalde van het verloren goud, was hij ook erg blij met zijn eerste medaille op een Nederlands Kampioenschap en de verbetering van zijn persoonlijk record. "Ik miste door het gedrang bij de waterbak in het begin van de race aan het einde de kracht om mee te gaan met Simon", zei Ivo na afloop. "Ik heb nog een jaar om dit te verbeteren en dan kan ik volgend jaar echt het goud pakken."

Op zaterdag deed Ralf Nieuwenhuizen ook mee aan het NK. Hij startte op de 800 meter, maar het lukte hem helaas niet om de series door te komen en plaatste zich daardoor niet voor de finale. Pricilla Huisman bereikte als junior knap de halve finale van de 200 meter.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.