Roy Hoornweg loopt 7.58.72 op de 3000 meter

07 juli 2014 door Hennie van der Zouw
Roy Hoornweg loopt 7.58.72 op de 3000 meter

PAPENDRECHT - Roy Hoornweg heeft bij de Memorial Buyle in het Belgische Oordegem voor het eerst onder de 8 minuten gelopen. In een nieuw Passaat clubrecord van 7.58.72 kwam de atleet van TopSportPerfection in het internationale veld als 6e over de finish. Roy, die 3 weken geleden met slechts 8 seconden de limiet voor het EK in Zürich op de 10.000m miste, doet over twee weken in Heusden een poging om de EK limiet op de 5000m te lopen.

Deze 3000m was een serieuze test voor de komende limiet poging. “Ik had een hele goede start maar was daarna niet fel genoeg om mijn plek te behouden. Ik liet tot twee keer toe mensen voor. Ik moet nog wat mannelijker worden,” zei hij na afloop. Dit is een goede generale repetitie voor Heusden. Als je onder de 8 minuten kunt op de 3000m dan zit die 13:30 op de 5000m er ook wel in

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.