Goede prestaties Passaat atleten op Nederlands Kampioenschap Atletiek

07 juli 2014 door Hennie van der Zouw
Goede prestaties Passaat atleten op Nederlands Kampioenschap Atletiek

PAPENDRECHT - Bart van Nunen van de topsportperfection groep stond zondag aan de start van de 5000m bij de jongens A op het NK voor junioren te Amsterdam. Na een langzame eerste ronde (80 seconden) met veel geduw en getrek besloot Bart ervandoor te gaan en liep hij een lange solo race. Het tempo ging naar rondes van 68/69 sec, maar door de vele wind en omdat het best wel benauwd was, zakte het tempo wat in. De concurrentie had het echter ook zeer zwaar en kwamen weinig dichterbij. In de laatste ronde wist Bart nog te versnellen waardoor hij met ruime voorsprong in een -naar omstandigheden- prima tijd van 14:55 wist te finishen. Voor Bart is dit zijn 5e nationale junioren titel.

Pricilla Huisman behaalde een bronzen medaille bij het polsstokhoogspringen door over 3.18 te springen. De 3.27 haalde ze net niet daar ze de lat raakte met haar elleboog. Tevens werd ze zondag 4e op de 200 meter. In de halve finale liep ze al een persoonlijk record van 25.81 die ze in een spannende finale wist aan te scherpen tot een mooie tijd van 25.55. Hiermee kwam ze maar 0.13sec te kort voor een tweede bronzen plak. Op zaterdag strandde ze bij de 400 meter in de halve finale met een tijd van 62.21.

Op vrijdag kwam Sam Kraaijveld uit bij een oudere junioren groep op de 800 meter in actie. Hiermee deed hij wat ervaring op die hij volgend jaar hoopt te gebruiken om aan te sluiten bij de Nederlandse top. In zijn serie kwam hij tot een tijd van 2.08.17.

Lars Paalvast kwam in actie op zijn favoriete onderdeel speer. Hij werd 5e  met een worp van 54.49 meter. Op zaterdag stootte hij de kogel naar 11.15meter.
Amber van der Waal meisje junioren A maakte een mooie serie worpen bij kogelslingeren en verbeterde haar pr van 28.39 naar een mooie 32.20 meter. Hiermee werd zij 9e van Nederland. Martijn Opmeer liep zaterdag de 100 meter in een voor hem teleurstellende tijd van 12.13sec.

Ook Kirsten Kuntz liep in haar leeftijdscategorie een 400 meter, waarbij zij zowel in de voorronde als de halve finale als tijd snelste door ging  De finale op zondag liep zij in een nieuwe pr van 60.17sec. Door het halen van deze finale moest zij het gelijktijdig lopende onderdeel polsstokhoog springen staken met een behaalde hoogte van 2.98m. Bij de 200 meter strandde ze in de halve finale met een tijd van 27.59sec.

Op 14 en 15 juni werden tijdens het NK Masters 2 gouden en bronzen plak behaald. Simone Veth werd kampioen bij de V35 met de kogel door een afstand van 10.11 meter te stoten. Michiel Rietveld deed mee op de 100 en 200 meter sprint M35. Michiel werd 2e in zijn serie 100 meter. In de finale moest hij Q.Stern en J. Francis voor laten gaan en eindigde als 3e in een tijd van 11.53 sec. Hij verbeterde daarbij zijn persoonlijk- en clubrecord. De volgende dag werd Michiel Rietveld 1e op de 200 meter sprint in een tijd van 23.11sec.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.