Feestelijke opening vernieuwde flats Constantijn Huygenslaan

30 juni 2014
Feestelijke opening vernieuwde flats Constantijn Huygenslaan

PAPENDRECHT - Woonkracht10 renoveerde samen met bouwbedrijf TransVORM 176 flatwoningen aan de Constantijn Huygenslaan in Papendrecht. De renovatie is op dit moment afgerond en samen met de bewoners van de vernieuwde flats viert Woonkracht10 feest.

Feestelijke bijeenkomst
Beide flats hebben een meer eigentijdse uitstraling gekregen en een verbeterde en veiliger entree. Ook de woning zelf is grondig onderhanden genomen en heeft ondermeer een groter, ruimer en functioneler balkon. Om de afronding van deze renovatie te vieren, waren alle bewoners afgelopen woensdag uitgenodigd in de feesttent op het gezamenlijke parkeerterrein. Wim van den Herik, vestigingsdirecteur van Woonkracht10 in  Papendrecht, bedankte de bewoners voor hun geduld en medewerking.

Blij met het resultaat
Een verbouwing is spannend en veel bewoners zagen op tegen deze renovatie. Tijdens de werkzaamheden en de nazorggesprekken gaven veel bewoners aan dat de binnenwerkzaamheden over het algemeen zijn meegevallen. De bewoners hebben wel veel overlast ervaren van de buitenwerkzaamheden. De renovatie is in hoog tempo uitgevoerd om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Ook stond Woonkracht voor een aantal uitdagingen, maar die hebben we samen met de bewoners en TransVorm opgelost. Woonkracht is trots op het resultaat. 
 
Duurzaam
De gedateerde flats uit eind jaren '60 zijn zowel van binnen als van buiten volledig gemoderniseerd. Bij de renovatie stond duurzaamheid voorop. Door alle nieuwe voorzieningen en duurzame aanpassingen hebben alle woningen het energielabel A gekregen. Naast isolatie, betere ventilatie en nieuwe cv-ketels zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst. Deze panelen voorzien de algemene ruimten van beide flats van elektra. Bewoners kunnen zelfs de energieopbrengst daarvan volgen op een monitor in de entreehallen van de woongebouwen. Ook het aanzicht van de flats heeft een metamorfose gekregen door verfraaide gevels, nieuwe en grotere balkons en vernieuwde entrees.
 
Veel contact met bewoners
Tijdens de renovatie besteedde Woonkracht veel aandacht aan de communicatie en het contact met bewoners. Bijzonder was dat de appartementen gerenoveerd zijn in bewoonde staat. Verder moest rekening gehouden worden met een gemiddelde leeftijd van de bewoners van 74 jaar. Daarom zijn de bewoners intensief begeleid, geïnformeerd en heeft de sociaal beheerder tijdens de renovatie alle bewoners persoonlijk bezocht. Individuele afspraken zorgden ervoor dat de verbouwing voor iedereen goed en veilig kon verlopen. Voor bewoners die tijdens de renovatie écht niet thuis konden blijven, heeft Woonkracht10 samen met Rivas de Markt opvang geregeld. Bewoners konden ook bij Rivas de Markt terecht voor de nodige afleiding en kregen de mogelijkheid deel te nemen aan gezellige activiteiten.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.