Drie rayonkampioenen bij Olympia Papendrecht

30 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Drie rayonkampioenen bij Olympia Papendrecht

PAPENDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT -  Afgelopen weekend werden in Hendrik-Ido-Ambacht de individuele rayonkampioenschappen gehouden. Deze wedstrijd is inmiddels een goede traditie aan het eind van het turnseizoen in het Rayon Dordrecht. Iedere wedstrijdturnster turnt op het eigen niveau en maakt kans op de titel van rayonkampioen.
 
Olympia nam deel met ruim 30 turnsters verdeeld over de vrijdagavond en de zaterdag. Op de vrijdagavond was het de beurt aan de hogere turnniveaus voor de junioren en de senioren. Bij de senioren G haalde Julia van Dam een bronzen medaille. Bij de junioren F was het podium volledig Papendrechts: brons voor Mayara van Eldik, zilver voor Daphne Jongeneel en de titel rayonkampioen en de gouden medaille voor Kirsten Kuntz. Voor Chantal de Koning was het de allerlaatste wedstrijd die zij voor Olympia turnde. Vanwege haar studie gaat zij de vereniging verlaten.
 
Ook op de zaterdag werd er geturnd. In de categorie pupil 1 N3 haalde Esté Kamsteeg de bronzen medaille. In de categorie jeugd 2G haalde Danique Hameete de 4e plaats én een medaille en Noa van Dijk werd hier rayonkampioene. In de categorie pré-instap D2 werd ook Anna den Boef voor Olympia kampioen van het rayon. Ook zij mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. In de categorie pupil 2 D1 haalde Fleur Witteveen een medaille voor haar 4e plaats.
 
Op de foto: alle turnsters van de vrijdagavond en de medaillewinnaars. Achterste rij: Inge Nederhof, Chantal de Koning, Myrthe Verhagen, Laura Hensbergen, Aranka Tubex. Voorste rij: Julia van Dam, Mayara van Eldik, Kirsten Kuntz en Daphne Jongeneel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.