Recreatiegebied Alblasserpoort geopend door Gedeputeerde Han Weber

18 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Recreatiegebied Alblasserpoort geopend door Gedeputeerde Han Weber

PAPENDRECHT SLIEDRECHT - De Alblasserwaard heeft er een recreatiegebied bij: de Alblasserpoort. Gedeputeerde Han Weber opende dit gebied op zaterdag 14 juni 2014 officieel door met een rijshaak een poster te doorklieven.

Foto: Han Weber opent met een rijshaak het gebied. Een rijshaak wordt door griendwerkers gebruikt bij het afhakken van twijgen op de griendstruiken.

Opgeknapt
In de Alblasserpoort is het Floris V-wandelpad opgeknapt met hulp van vrijwilligers, er is een nieuwe planetenwandeling, een kunstwerk en een toilet. Bij het historische dieselgemaal Polder Sliedrecht is een informatiepaneel geplaatst. Het gebied is gemakkelijk bereikbaar vanuit het Streeknatuurcentrum NVWA in Papendrecht.

Samenwerking
Gedeputeerde Weber is blij met het bereikte resultaat. “De mensen kunnen hier wandelen, van het uitzicht genieten en leren over de natuur en de historie van het gebied. Maar ik ben ook om een andere reden blij. Er is een bijzonder samenwerkingsverband ontstaan, dat tot de Alblasserpoort heeft geleid. provincie, gemeenten, Staatsbosbeheer, maar vooral ook veel vrijwilligers van allerlei lokale organisaties hebben samen dit resultaat behaald. Van natuurorganisaties tot een kunstenaarscollectief, van horeca-onderneming tot sterrenkundevereniging. Samen maken we de provincie zo weer een stukje mooier om in te wonen en te recreëren.”

Beeldentuin
De lokale partijen werken nu samen in de Gebiedscoöperatie Alblasserpoort, die ervoor zorgt dat het gebied behouden blijft en nog verder wordt verfraaid. Zo komt er nog een beeldentuin en wordt gekeken of er een parkeerplaats kan komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.