Waterbushalte Papendrecht Rosmolenweg officieel geopend

17 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Waterbushalte Papendrecht Rosmolenweg officieel geopend

PAPENDRECHT - Sinds donderdag 29 mei is de Waterbushalte aan de Rosmolenweg in gebruik. De halte stond eerst aan de Scheepvaartweg, maar is twee weken geleden naar de andere kant van de Ketelhaven verplaatst. Met de verplaatsing verwachten de gemeente Papendrecht en Waterbus dat het aantal reizigers op deze halte zal toenemen.

De halte is maandag 16 juni officieel in gebruik genomen door vertegenwoordigers van de gemeente, Waterbus en het bedrijfsleven rondom de Rosmolenweg en industriegebied Oosteind. De halte ligt aan lijn 23 tussen Dordrecht Merwekade en Sliedrecht Middeldiep en stopt ook bij de Hollandse Biesbosch en de Ark van Noach.

De gemeente Papendrecht werkt samen met ondernemers op het bedrijventerrein Oosteind aan de revitalisering van het gebied. Wethouder Jan Nathan Rozendaal (Mobiliteit) benadrukt dat door de verplaatsing van de Waterbushalte naar verwachting meer mensen gebruik gaan maken van deze aantrekkelijke vorm van openbaar vervoer over water. Naast het bieden van een goed vestigingsklimaat voor bedrijven, sluit de nieuwe halte beter aan bij de (recreatieve) routes ten noorden van het bedrijventerrein.

Bij de verplaatsing is naast Waterbus en de gemeente Papendrecht ook de provincie Zuid-Holland betrokken als opdrachtgever van het grootste veerdiensten netwerk van Nederland. “Ruimtelijke ontwikkelingen en openbaar vervoer moeten hand in hand gaan. Daarom is het goed om rond nieuwe bedrijven en nieuwe woningen goed openbaar vervoer beschikbaar te hebben. Daarvoor wordt gezorgd met deze Waterbushalte. Een prima initiatief van de vervoerder, het bedrijfsleven en de gemeente”, aldus gedeputeerde Ingrid de Bondt.

Aantal reizigers Waterbus groeit
De groei van het aantal reizigers in 2013 zette ook in de eerste maanden van dit jaar door. Naast de groei van bestaande lijnen hebben het in gebruik nemen van de Ark van Noach halte, verplaatsing van de halte H.I. Ambacht en Dordt in Stoom met ruim 43.000 passagiers tot extra reizigers geleid. Daarnaast heeft Waterbus in april Lijn 19 in gebruik genomen tussen Kralingen – Feijenoord waardoor nog meer reizigers van het grootste OV over water netwerk in Nederland gebruik maken.

Op de bijgaande foto staan v.l.n.r: Gerbrand Schutten (Waterbus), Peter van der Linde (Boskalis), Sjoerd Veerman (Drechtsteden), Jan Nathan Rozendaal (gemeente Papendrecht).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.