Haal op zaterdag 21 juni 2014 de ‘Zomer uit je pen’ tijdens de Dagboekdag Drechtsteden

13 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Haal op zaterdag 21 juni 2014 de ‘Zomer uit je pen’ tijdens de Dagboekdag Drechtsteden

DRECHTSTEDEN – Zaterdag 21 juni 2014 vindt in zalencentrum De Palm in Papendrecht de tweede editie van de Dagboekdag Drechtsteden plaats. Schrijfdocenten Sarine Zijderveld uit Barendrecht en Anja van der Starre uit Dordrecht starten de zomer graag met een creatieve schrijfdag met een zonnig tintje. Thema dit jaar is dan ook ‘Zomer uit je pen!’
 
De Dagboekdag op 21 juni begint om 10.00 uur met een gezamenlijke sessie om warm te schrijven. Daarna gaan de deelnemers aan de slag door op een intuïtieve manier hun eigen beeld van de zomer samen te stellen en al schrijvend te ontdekken wat dat beeld hen te zeggen heeft. Na de lunch brengen de deelnemers via kleuren, een synoniemenoefening en cadeauwoorden in kaart wat de ‘zomer in jezelf’ voor hen betekent. Een waarderende, opbouwende manier van naar jezelf kijken. De dag eindigt met een gezamenlijke schrijfsessie en is daarmee om 16.00 uur afgerond.

Bij binnenkomst krijgt iedereen een cadeautasje met leuke verrassingen en kortingsbonnen. In dit tasje zitten ook dingen die tijdens de workshops op deze dag gebruikt zullen worden. Met de goodiebag hebben alle deelnemers dus meteen al een paar materialen in handen die het schrijfproces creatiever maken en die helpen op een ongebruikelijke manier stil te staan bij het eigen leven en/of werk.

De Dagboekdag Drechtsteden richt zich op iedereen die belangstelling heeft voor schrijven als hulpmiddel voor meer inzicht in jezelf. Belangstellenden hoeven niet over schrijftalent te beschikken. Het gaat er niet om een perfecte tekst te schrijven; de essentie is het met plezier schrijven en zelf betekenis geven aan eigen teksten. Afhankelijk van wat voor jou van belang is, wijst je pen je de weg. Zowel Sarine Zijderveld als Anja van der Starre zijn opgeleid volgens de Shodo-methode van Christine de Vries uit Alkmaar.
 
Locatie: Zalencentrum De Palm, Van der Palmstraat 1, 3351 HA Papendrecht.
Kosten: € 67,50, incl. 21% BTW koffie/thee en lunch.
 
Info en aanmelden: www.dagboekdag.nl.

Archieffoto Wim Schut.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.