'Witte Brug' onder grote belangstelling gesloopt

10 juni 2014 door Hennie van der Zouw
'Witte Brug' onder grote belangstelling gesloopt

PAPENDRECHT - Het Veerwegviaduct (de Witte Brug) in de gemeente Papendrecht was nog het enige boogviaduct in Nederland. De draagconstructie voldeed echter niet meer aan de huidige eisen voor verkeersbelastingen en de onderdoorrijhoogte was ook te laag. Ook was het viaduct te smal om vrachtwagens en fietsers tegelijk te laten passeren. De vluchtstrook van de A15, onder het viaduct, voldeed ook niet meer aan de nieuwste eisen.

Het viaduct is afgelopen Pinksterweekend in z’n geheel vervangen. De constructie en de onderdoorrijhoogte worden aangepast en het nieuwe viaduct krijgt een breder fietspad aan één zijde. Dit komt in plaats van de twee smalle fietspaden, op de oude 'Witte Brug'. Zo wordt de verkeersveiligheid voor fietsers ook een stuk verbeterd.

In mei zijn de werkzaamheden aan het viaduct gestart en werd een tijdelijke fietsverbinding gerealiseerd. In december 2014 moet het nieuwe viaduct
klaar zijn.

Afgelopen Pinksterweekend werd de 'Witte Brug' gesloopt en was de A15 afgesloten voor alle verkeer vanwege de sloopwerkzaamheden.

Foto's: Bert de Coninck.

Update, van onze vaste fotograaf Pieter van de Berg ontvingen we ook nog de onderstaande foto's:

En zo ziet het er nu weer uit: Foto's Pieter van den Berg. Veerweg het nu voortaan 'Brugweg.'

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.