Bewoners Weteringsingel voeren actie tegen hardrijders in hun straat

26 juli 2013
Bewoners Weteringsingel voeren actie tegen hardrijders in hun straat
PAPENDRECHT - In de Weteringsingel zijn er geregeld automobilisten die te hard rijden en geen rekening houden met de 30-kilometerzone.
 
De bewoners Dick van Andel en Annie Versteeg hebben dit een aantal maanden geleden aangekaart bij de wijkagent, maar tot op heden was er nog geen (re)actie geweest.
Daarom hebben ze 40 handtekeningen verzameld en op donderdagavond 25 juli een ludieke actie gevoerd. De straat werd een aantal uren afgesloten met een bord met de tekst “Afgesloten voor idioten die hier racen met 70 km per uur”. De automobilisten konden ondanks het ongemak de actie wel waarderen.
 
Een woordvoerder van de Gemeente Papendrecht laat desgevraagd weten op de hoogte te zijn van de problemen. De vraag over het tegen de richting in rijden en met te hoge snelheid is bekend bij de gemeente en in behandeling. Hierover is ook diverse keren contact geweest met de betreffende bewoners. Donderdag is een medewerker van de gemeente ter plaatse gaan kijken. De straat ligt binnen een 30 km. zone en het eenrichtingsverkeer is enkele jaren geleden op verzoek van de bewoners omgedraaid.
 
Bekeken wordt nu of en zo ja hoe verbetering kan worden aangebracht in bijvoorbeeld de bebording. Ook heeft de gemeente over dit onderwerp overleg met de politie.
 
Foto: Pieter van den Berg
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.