Ivo Bijl en Lars Gerritsen winnen NSK

02 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Ivo Bijl en Lars Gerritsen winnen NSK

PAPENDRECHT - In het Olympische stadion in Amsterdam werd donderdag het Nederlands Kampioenschap voor studenten gelopen. Als eerste kwam Ralf Nieuwenhuizen in actie op de 400m. In een tijd van 52.49 behaalde  hij een derde plaats. Hiermee bereikte hij als tijdsnelste de finale. In de finale werd Ralf 6de in 52.61 min.

Na de 400m liep Ivo Bijl de 1500m welke hij de afgelopen 2 jaar had gewonnen. De eerste ronde van de tactische race liep Ivo op kop, waarna hij zich iets liet afzakken maar nog altijd alert voorin zat. Met een versnelling in de laatste 350m kon niemand meer volgen, waardoor Ivo zijn titel in 4:04.94min prolongeerde. Een dag later pakte hij voor Fabian ten Kate ook nog de 3000 Steeple titel.

Als laatste kwam Lars Gerritsen in actie op de 5000m. Direct na de start lag hij op de 2de plaats, na 3km bestond de kopgroep nog slechts uit 3 man. Na de versnelling van Lars op 1800m van het einde kon niemand meer volgen en wist hij te winnen in een tijd van 15:19.45 min.

Het weekend van Cora Vlot was ook succesvol aangezien zij tijdens de Hemelvaartsdagloop in Lekkerkerk een tweede plaats wist te bemachtigen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.