PKC verliest kruisfinale veldkampioenschap

02 juni 2014
PKC verliest kruisfinale veldkampioenschap

PAPENDRECHT - PKC speelde op zaterdag 31 mei tegen Fortuna in de kruisfinale voor een plaats in de finale van het NKD. Een redelijk zonnetje maakte het geen opgave te vertoeven op de Oostpolder, al was er maar weinig publiek op deze toch belangrijke wedstrijd afgekomen. Sprake van veel beleving was er dan ook niet echt, op enkele frivole hoogstandjes na bleef het een moeizame en niet echt inspirerende wedstrijd.

Fortuna nam in de beginfase het initiatief (0-2), waarna PKC het heft overnam, het gat dichtte en voorbij de Fortunezen sloop, maar nooit een groter verschil wist te creëren dan twee. Bij rust was het 11-9.
 
Fortuna kwam meer geinspireerd uit de kleedkamer en binnen no time was het 11-12 in het voordeel van de Delftenaren. Nadien bleef er lang evenwicht tot 19-19 richting de slotfase. Fortuna toonde toen meer de wil om te winnen, creërde een klein verschil van twee, wat uiteindelijk in drie werd uitgebouwd: 20-23.
 
Tekst: Ton de Vries
Foto: Leo van Andel

 
 

 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.