61ste Wielerronde van Papendrecht

30 mei 2014 door Hennie van der Zouw
61ste Wielerronde van Papendrecht

PAPENDRECHT - Zaterdag 7 juni 2014 wordt de 61ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours is net als voorgaande jaren uitgezet in de wijk Westpolder. Sinds vorig jaar zijn start en finish verplaatst naar de Const Huygenslaan. Het 1,6 kilometer lange rondje gaat vervolgens via de Vondellaan en Jacob Catslaan en de P.C.Hooftlaan terug naar de Const Huygenslaan.

De organisatoren hopen op een stralende wielerdag. Het actieve comité heeft alle vertrouwen in een succesvolle ronde. Dit komt o.a. door de inzet van de afdeling Gemeentewerken van de gemeente Papendrecht, die er voor heeft gezorgd dat het parcours er piekfijn verzorgd bij ligt.

Alle informatie over de ronde; het goede doel, de afsluiting van het parcours, deelnemers etc. staan op de site www.rondevanpapendrecht.nl.
Het wielercomité heeft weer een mooie wielerdag in elkaar gezet. Dit jaar start de organisatie met de categorie Masters 40+.

Masters 40+ “Grote Prijs Maat Transport”
Om 12.45 uur gaan zij van start. Er staan tal van gerenommeerde renners aan het vertrek. Er wordt gereden om de “Grote Prijs Maat Transport”. Tot de favorieten behoort zeker Robert de Poel van DRC de Mol winnaar in 2014 van o.a. Berg en Terbijt, Maartensdijk, Houten en Werkendam.
Sportklasse “Grote Prijs Autobedrijven Van Wijngaarden”

Om 14.15 uur starten onder meer de Papendrechtse renners Erik Jan Jonker, Kemal Acar, Michael, Dennis en René Lems en natuurlijk oud winnaar Chris Maas. Laurens Koster uit Oegstgeest winnaar van o.a. Katendrecht en Heerde in 2014 zal eveneens alles op alles zetten om de ronde miss Pascale Kros te mogen kussen.

Elite/Beloftes “Grote Prijs Rabobank”
Om een goede wielerronde mogelijk te maken kan men niet zonder sponsors. In Papendrecht doet men nooit tevergeefs een beroep op de middenstand en het bedrijfsleven. Daardoor kan er bij het spektakelstuk, de Elite/Beloftes, gereden worden volgens het hoogste prijzenschema. En dat zorgt er weer voor dat rond de klok van 15.45 uur tal van prominenten aan de start verschijnen van de snelle ronde van Papendrecht. Ruim zestig rondjes draaien de coureurs alvorens ze 100 kilometer op de teller hebben staan. De elite/beloften die gaan strijden om de “Grote Prijs Rabobank”.
Aan de start in Papendrecht verschijnen onder meer coryfeeën als Ronald Roos. Roos won in Papendrecht eerder bij de Masters en de Elite en kent het snelle parcours als geen ander. Concurrentie en strijd zal o.a. komen van Takohorio Kawaguchi uit Hirishima, Shinya Sasaki uit Tokyo en Roderigo Mendieta uit Argentinie en de Papendrechtse renner Dennis Grootel. Kortom het belooft ook dit jaar weer een spektakel te worden. De heer Piet Hoogendoorn van de Rabobank zal het startschot lossen.

Bereikbaarheid
De woningen en winkels gelegen binnen het parcours zijn omstreeks 14.00 uur en 15.30 uur te bereiken via de doorsteek Const Huygenslaan-Heinsiusstraat. Aan te rijden via Veerweg, Coornhertstraat (nabij Riske). Ook in dringende gevallen kan met medewerking van de organisatie en de politie hier overgestoken worden. Bewoners die zaterdagmiddag met de auto weg willen worden verzocht vroegtijdig hun voertuig buiten het parcours te parkeren. Uiteraard rekent het comité op ieders medewerking om het parcours zaterdag 7 juni volledig auto vrij te hebben.

Goede Doel
Iedere bezoeker van de ronde van Papendrecht die daar een hapje of een drankje bestelt steunt het goede doel dat het wielercomité dit jaar weer heeft uitgezocht.

Voor deze 61ste ronde is dat het G team van PKC. In Oktober 2009 is PKC van start gegaan met het werven van kinderen met een lichte tot matige verstandelijke handicap in de leeftijd van 10 – 16 jaar.

In Samenwerking met Tandem Support ( onderdeel van stichting Mee ) zijn er een tweetal proeftrainingen georganiseerd. Daar kwamen een aantal enthousiaste kinderen op af, waarna vanaf dat moment wekelijks mee wordt getraind.

Inmiddels is het G Team uitgegroeid tot een groep met 20 kinderen / jongeren in de leeftijd van 9 tot 17 jaar. De groep is inmiddels in twee groepen gesplitst; een groep 15/16 jarigen die naast wekelijks trainen ook 1 x per maand competitie spelen, en een groep jongeren kinderen die wekelijks traint, maar daarnaast ook af en toe een wedstrijdje speelt tegen een PKC team. Naast het korfballen, staat plezier en beweging voorop. Met de opbrengst van de ronde zal het wielercomité Papendrecht het G team ondersteunen met de aanschaf van benodigde sport attributen. Het G team zal tijdens de ronde een tweetal demonstratiewedstrijden spelen naast het Vip terrein.

Het wielercomité wil benadrukken dat het organiseren van een ronde niet mogelijk is zonder de inbreng en medewerking van o.a. het College van B & W, dienst Gemeentewerken, Politie Zuid Holland Zuid, Rode Kruis en de Ambulancedienst, de Rabobank als hoofdsponsor en alle andere sponsors die voor premies en advertenties hebben gezorgd. Verder de KNWU en spreekstalmeesters André Gelens en Mels de Kievit en natuurlijk alle medewerkers en de omwonenden rond en binnen het parcours.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.