59ste Wielerronde van Papendrecht

25 mei 2012
59ste  Wielerronde van Papendrecht

PAPENDRECHT - Zaterdag 2 juni 2012 wordt de 59ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours is net als voorgaande jaren uitgezet in de wijk Westpolder. Nieuw is dat start en finish zijn verplaatst naar de Constantijn Huygenslaan. Het 1,6 kilometer lange rondje gaat vervolgens via de Vondellaan en Jacob Catslaan en de P.C.Hooftlaan terug naar de Constantijn Huygenslaan. 

De organisatoren hopen weer eens op een stralende wielerdag. Het actieve comité heeft alle vertrouwen in een succesvolle ronde. Dit komt dan zeker door de inzet van de afdeling Gemeentewerken van de gemeente Papendrecht, die er voor heeft gezorgd dat het parcours er piekfijn verzorgd bij ligt. Alle informatie over de ronde, de afsluiting van het parcours, deelnemers etc. staan op de site www.rondevanpapendrecht.nl. Met de introductie van deze site is het programmaboekje komen te vervallen. 

Masters 40+
Het wielercomité heeft weer een mooie wielerdag in elkaar gezet. Dit jaar start de organisatie met de categorie Masters 40+. 
Om 12.45 uur gaan zij van start.  Er staan tal van gerenommeerde vertrekkers. Er wordt gereden om de “Grote Prijs De Keukenmaat”. Aan de start staat o.a de Papendrechter Udo Janssen. Udo maakt deel uit van het organiserende wielercomité Papendrecht. Tot de favorieten behoren zeker Matthieu Hermans en Erik Bos, die respectievelijk in 2011 en 2009 de bloemen van Ron’s Bloemensjop mee naar huis namen. Maar de klasbak van 2012 tot nu toe is Brian Burggraaf. Hij won dit jaar al in o.a. Hierden, Brakel, Amstelveen en ’s Gravendeel.
Kortom vele renners die berijdt zijn de strijd aan te gaan. 

Sportklasse
Om 14.15 uur starten er onder meer de Papendrechtse renners Erik Jan Jonker, Peter Kooistra, Jeroen Bijnagte, Guus Janssen, René Lems en Bart van Moosdijk.

Zij zullen alles op alles zetten om de ronde miss Tess Verver te mogen kussen. Maar tot de echte kanshebbers wordt zeker gerekend Hans van Eijk, eerder winnaar in 2009 en 2011. Hij zal graag weer op het ereschavot komen. De amateurs B strijden om de “Grote Prijs Autobedrijven Van Wijngaarden”.

Goede Doel
Als het weer mee zit dan is het gezellig druk bij start en finish. En iedere bezoeker van de ronde die daar een hapje of een drankje neemt steunt het goede doel dat het wielercomité dit jaar weer heeft uitgezocht. Voor deze 59ste ronde is dat de Woonvorm De Notendop van Philadelphia. De Notendop is gevestigd in de Wijk Oostpolder en heeft als bewoners o.a. kinderen met een verstandelijke handicap.
Het Wielercomité verwacht een aantal speelattributen te schenken, die uit het regulaire budget voor De Notendop niet meer haalbaar zijn.

Elite/Beloftes
Om een goede wielerronde mogelijk te maken kan men niet zonder sponsors. In Papendrecht doet men nooit tevergeefs een beroep op de middenstand en het bedrijfsleven. Daardoor kan er bij het spektakelstuk, de Elite/Beloftes, gereden worden volgens het hoogste prijzenschema. En dat zorgt er weer voor dat rond de klok van 15.45  uur tal van prominenten aan de start verschijnen van de snelle ronde van Papendrecht. Ruim zestig rondjes draaien de coureurs alvorens ze 100 kilometer op de teller hebben staan. De Elite/Beloftes die gaan strijden om de “Grote Prijs Rabobank”. 

Aan de start in Papendrecht verschijnen onder meer de Papendrechter Dennis Grooten. Verder coryfeeën als Ronald Roos. Roos won in Papendrecht eerder bij de Masters en de Elite en kent het snelle parcours als geen ander. 

Concurrentie en strijd zullen zeker komen van de kant van eerdere winnaars in Papendrecht, zoals Dennis Smit (2011), Marcel Alma (2006 en in 2010 bij de Masters), en Tim Nederlof de triomfator in 2011. Kortom het belooft weer een spektakel te worden.
Burgemeester de Bruin zal het startschot lossen.

Het wielercomité wil benadrukken dat het organiseren van een ronde niet mogelijk is zonder de inbreng en medewerking van o.a. het College van B & W, dienst Gemeentewerken, Politie Zuid-Holland Zuid, Rode Kruis en de Ambulancedienst, de Rabobank als hoofdsponsor en alle andere sponsors die voor premies en andere reclameuitingen hebben gezorgd. Verder de KNWU en spreekstalmeesters André Gelens en Mels de Kievit. Mels is enkele jaren terug gestopt als speaker, maar bewees vorig jaar al in Papendrecht het vak nog altijd te verstaan. Hij komt 2 juni graag op herhaling.

Natuurlijk alle medewerkers en de omwonenden rond en binnen het parcours.

Bereikbaarheid
De woningen en winkels gelegen binnen het parcours zijn omstreeks 14.00 uur en 15.30 uur te bereiken via de doorsteek Const Huygenslaan - Heinsiusstraat. Aan te rijden via Veerweg, Coornhertstraat. Ook in dringende gevallen kan met medewerking van de organisatie en de politie hier overgestoken worden. Bewoners die zaterdagmiddag met de auto weg willen worden verzocht vroegtijdig hun voertuig buiten het parcours te parkeren.

Uiteraard rekent het wielercomité op ieders medewerking om het parcours zaterdag 2 juni volledig auto vrij te hebben.

 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.