58ste Wielerronde van Papendrecht

27 mei 2011
58ste  Wielerronde van Papendrecht

PAPENDRECHT - Zaterdag 4 juni 2011 wordt de 58ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours is net als voorgaande jaren uitgezet in de Westpolder met start en finish in de P.C.Hooftlaan. Het 1,6 kilometer lange rondje gaat vervolgens via de Const.Huygenslaan, Vondellaan en Jacob Catslaan terug naar de P.C.Hooftlaan.
De organisatoren hopen weer eens op een stralende wielerdag. Het actieve comité heeft alle vertrouwen in een succesvolle ronde. Dit komt dan zeker door de inzet van de afdeling Gemeentewerken van de gemeente Papendrecht, die er voor heeft gezorgd dat het parcours er piekfijn verzorgd bij ligt.

Masters 40+
Het wielercomité heeft weer een mooie wielerdag in elkaar gezet. Dit jaar start de organisatie met de categorie Masters 40+. Circa 50 renners hebben zich vooraf al ingeschreven voor de 50 kilometer lange rit in de Papendrechtse straten.
Om 12.45 uur gaan zij van start.  Er staan tal van gerenommeerde vertrekkers in het programmaboekje genoteerd. Er wordt gereden om de “Grote Prijs Drinkwaard Schilders”. Het startschot zal namens Drinkwaard worden gegeven door de ronde miss Daniëlle de Heer. Aan de start staan o.a de Papendrechtse renners  , René Lems, Gerard Prins en Udo Janssen. Udo maakt deel uit van het organiserende wielercomité Papendrecht. Tot de favorieten behoren zeker Robert v.d. Poel uit Dordrecht. In 2011 al winnaar in Oud Gastel en Zoetermeer. Matti de Baat won in Werkendam terwijl Matthieu Hendriks in Werkendam de bloemen in ontvangst nam. Kortom vele renners die berijdt zijn de strijd aan te gaan.

Sportklasse.
Oude wijn in nieuwe vaten. Zo kan de Sportklasse worden omschreven want gerenommeerde renners, voorheen amateurs A of B,  rijden nu in deze klasse.
Om 14.15 uur starten er onder meer de Papendrechtse renners Kemal Acar, Eric Jan Jonker en John van Stee Zij zullen alles op alles zetten om de ronde miss Daniëlle te mogen kussen. Maar tot de echte kanshebbers wordt zeker gerekend Chris Maas uit Papendrecht. Chris was vorig jaar winnaar in zijn woonplaats en won recent de ronde in ’s Gravendeel. Hans van Eijk recent winnaar in Spaarndam, Arjan Seunninga winnaar in Nieuwlande en Quentin Martin 1e in Den Haag, zullen graag op de hoogste trede van het ereschavot komen. De amateurs B strijden om de Grote Prijs Autobedrijven Van Wijngaarden.

Goede Doel
Als het weer mee zit dan is het gezellig druk bij start en finish. En iedere bezoeker van de ronde die daar een hapje of een drankje neemt steunt het goede doel dat het wielercomité dit jaar weer heeft uitgezocht. Voor deze 58ste ronde is dat de Kinderboerderij aan de Adm. De Ruyterweg. De kinderboerderij moet flink bezuinigen en kan voor een investering in de beveiliging een bijdrage van het Wielercomité goed gebruiken.

Elite/Beloftes
Om een goede wielerronde mogelijk te maken kan men niet zonder sponsors. In Papendrecht doet men nooit tevergeefs een beroep op de middenstand en het bedrijfsleven. Daardoor kan er bij het spektakelstuk, de Elite/Beloftes, gereden worden volgens het hoogste prijzenschema.  En dat zorgt er weer voor dat rond de klok van 15.45  uur tal van prominenten aan de start verschijnen van de snelle ronde van Papendrecht. Ruim zestig rondjes draaien de coureurs alvorens ze 100 kilometer op de teller hebben staan. De elite/beloften die gaan strijden om de “Grote Prijs Rabobank”.
Aan de start in Papendrecht verschijnen onder meer de Papendrechters Dennis Lems, Tonny Siemons en Dennis Grooten. Verder coryfeeën als Malaya van Ruitenbeek en Ronald Roos. Roos won in Papendrecht eerder bij de Masters en de Elite en kent het snelle parcours als geen ander.
Van Ruitenbeek in 2010 goed voor 10 overwinningen haalde in 2011 in Wervershoof de bloemen al op. Concurrentie en strijd zullen zeker komen van de kant van Dennis Smit. Vorig jaar in Papendrecht winnaar en op Koninginnedag won hij in ’s Gravendeel. Kortom het belooft weer een spektakel te worden.

Het wielercomité wil benadrukken dat het organiseren van een ronde niet mogelijk is zonder de inbreng en medewerking van o.a.  het College van B & W, dienst Gemeentewerken, Politie Zuid Holland Zuid, Rode Kruis en de Ambulancedienst, de Rabobank als hoofdsponsor en alle andere sponsors die voor premies en advertenties hebben gezorgd. Verder de KNWU en spreekstalmeesters André Gelens en Mels de Kievit. Mels is enkele jaren terug gestopt als speaker, maar zal i n Papendrecht bewijzen het vak nog altijd te verstaan.  Natuurlijk alle medewerkers en de omwonenden rond en binnen het parcours.

Bereikbaarheid
De woningen en winkels gelegen binnen het parcours zijn omstreeks 14.00 uur en 15.30 uur te bereiken via de doorsteek Const.Huygenslaan-Heinsiusstraat. Aan te rijden via Veerweg, Coornhertstraat (nabij Riske). Ook in dringende gevallen kan met medewerking van de organisatie en de politie hier overgestoken worden. Bewoners die zaterdagmiddag met de auto weg willen worden verzocht vroegtijdig hun voertuig buiten het parcours te parkeren.
Uiteraard rekent het comité op ieders medewerking om het parcours zaterdag 4 juni volledig auto vrij te hebben.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.