57ste Wielerronde van Papendrecht

07 juni 2010
57ste Wielerronde van Papendrecht

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag 5 juni is de 57ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours was net als voorgaande jaren uitgezet in de Westpolder met start en finish in de P.C. Hooftlaan.

Om 12.45 uur stonden de Amateurs B aan de start om 50 kilometer weg te trappen om de Grote Prijs Univé Alblasserwaard en omstreken.
Winnaar werd Papendrechter Chris Maas. Hij demareerde uit een kleine kopgroep weg, waaruit Ad Oorbeek uit Nieuw Beijerland als tweede en Andre Boutestijn als derde finishte. Naast de Papendrechtse winnaar waren de beste regiorenners Andries van Driel en Jorrit Noppen (beiden uit Dordrecht) met respectievelijk een zesde en negende plaats.

Hierna kwamen om 14.15 uur de Masters 40+ in actie om de Grote Prijs Autobedrijven Van Wijngaarden. Net als bij de Amateurs B was een mooie koers te aanschouwen. Hoge snelheid, veel strijd en kwalitatief goede renners waren hiervan de oorzaak. De jarige Marcel Alma uit Harskamp reed met het toepasselijke rugnummer 40 en bezorgde zichzelf een mooi verjaardagscadeau door als eerste na 50 kilometer over de finish te rijden. Het erepodium werd daarnaast door Jos van Ginniken uit Etten-Leur en Eddie Hermsen uit Ochten met respectievelijk een tweede en derde plaats beklommen.

Als slotstuk kwamen om 15.45 uur de Elite/Beloften in actie om de “Grote Prijs Rabobank Drechtsteden”. Een Australische delegatie van het “Drapac Porsche Cycling Team”, op stage door de Benelux, wilde net als vorig jaar de koers bepalen. De Zwanenburgse renner Dennis Smit won na 100 kilometer over het 1600 meter lange parcours de eindspurt. Ronald Roos (Hoogstraten/België) werd tweede. Malaya van Ruitenbeek (Delft) werd in deze categorie als laatste gefeliciteerd door rondemiss Aline Slob. De Australiër David Pell finishte als zesde en bleek in de loop van de koers te veel energie verspilt te hebben om kans te maken op een plek op het erepodium in “wielerdorp Papendrecht”..

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.