Australiër wint wielerronde van Papendrecht

08 juni 2009
Australiër wint wielerronde van Papendrecht

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag 6 juni is de 56ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours was net als voorgaande jaren uitgezet in de Westpolder met start en finish in de P.C. Hooftlaan.

Om 12.45 uur stonden de Amateurs B aan de start om 50 kilometer weg te trappen om de Grote De Keukenmaat.
Winnaar werd Hans van Eijk uit Nieuw Vennep, Wim van Tuyl uit Gameren finishte als tweede. Dirk Jan Engelen uit Nijmegen zorgde met een derde plaats voor de totale bezetting van het erepodium. Beste regiorenners waren Andries van Driel en John Kleijnendorst uit Dordrecht met respectievelijk een vijfde en zevende plaats.

Hierna kwamen om 14.15 uur de Masters 40+ in actie om de Grote Prijs Autobedrijven Van Wijngaarden. Net als bij de Amateurs B was een mooie koers te aanschouwen. Hoge snelheid, veel strijd en kwalitatief goede renners waren hiervan de oorzaak. Chris Maas uit Papendrecht reed een opvallend sterke koers. Zijn arbeid werd na 50 kilometer tot zijn teleurstelling niet beloond met een plek op het erepodium. Rotterdammer Erik Bos werd winnaar, Tonnie Akkermans (Etten-Leur) werd tweede en John Eggers (Ridderkerk) derde. In het peloton bleek Chris Maas uiteindelijk elfde.
 
Als slotstuk kwamen om 15.45 uur de Elite/Beloften in actie om de “Grote Prijs Rabobank Drechtsteden Midden-Noord”. Winnaar van 2006 en 2007, Ronald Roos probeerde tevergeefs samen met Nico Vuurens de koers te bepalen. Een Australische delegatie van het “Drapac Porsche Cycling Team”, op stage door de Benelux, bepaalden uiteindelijk de Wielerronde van Papendrecht. Dean Windsor uit Australië won na 100 kilometer over het 1600 meter lange parcours de eindspurt. Malaya van Ruitenbeek (Delft) werd tweede. De Australiër Peter McDonald werd in deze categorie als laatste gefeliciteerd door rondemiss Esther Vermeij. Nico Vuurens finishte als 5e en bleek in de loop van de koers te veel energie verspilt te hebben om kans te maken op een plek op het erepodium in zijn “wielerdorp”, waarin hij altijd goed is voor de prijzen.

Foto: Rob Steunenberg

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.