56ste Wielerronde van Papendrecht

26 mei 2009
56ste  Wielerronde van Papendrecht

PAPENDRECHT - Zaterdag 6 juni 2009 wordt de 56ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours is net als voorgaande jaren uitgezet in de Westpolder met start en finish in de P.C.Hooftlaan. Het 1,6 kilometer lange rondje gaat vervolgens via de Constantijn Huygenslaan, Vondellaan en Jacob Catslaan terug naar de P.C. Hooftlaan.
De organisatoren hopen weer eens op een stralende wielerdag. Het actieve comité heeft alle vertrouwen in een succesvolle ronde. Dit komt dan zeker door de inzet van de afdeling Gemeentewerken van de gemeente Papendrecht, die er voor heeft gezorgd dat het parcours er piekfijn verzorgd bij ligt.

Amateurs B
Het wielercomité heeft weer een mooie wielerdag in elkaar gezet. Dit jaar heeft de organisatie de categorie junioren vervangen door de amateurs B. Niet minder dan 55 renners hebben vooraf al ingeschreven voor de 50 kilometer lange rit in de Papendrechtse straten.
Om 12.45 uur starten er flink wat regio renners. Waaronder uit Dordrecht o.a. Andries van Driel, John Kleijnendorst, Martijn van Manen en Robert Reijers.
Zij zullen net als Rene en Michael Lems uit Papendrecht alles op alles zetten om de rondemiss Esther Vermeij te mogen kussen. Maar tot de echter kanshebbers worden zeker gerekend Andre de Geus, dit jaar winnaar in ’s Gravendeel en John Oudshoorn, die zowel in 2008 als 2009 de Oranjeronde van Amsterdam op zijn naam schreef. De amateurs B strijden om de “Grote Prijs De Keukenmaat”.

Masters 40+
Om 14.15 uur de start van de Masters 40+. Er staan meer dan 50 vertrekkers in het programmaboekje genoteerd. Zij rijden om de “Grote Prijs Autobedrijven Van Wijngaarden”. Het startschot zal worden gegeven door directeur Gert van Wijngaarden. Aan de start staan een aantal regionale coryfeeën zoals de winnaar van 2008, Papendrechter Chris Maas. Uit Ridderkerk John Eggers. Hij werd in 2009 al winnaar in Vlaardingen, Druten en in de Omloop van het Munnikenland.  Maar ook oud winnaar in Papendrecht Lars Rietveld vertrekt onder het start- en finishdoek van de Rabobank. Hans Voorn en Ruud Zijlmans proefden dit jaar ook al het zoet van een overwinning. Kortom vele renners die berijdt zijn de strijd aan te gaan. De Masters trappen 50 kilometer weg alvorens ze de finishvlag weer passeren.

Goede Doel
Als het weer mee zit dan is het gezellig druk bij start en finish. En iedere bezoeker van de ronde die daar een hapje of een drankje neemt steunt het goede doel dat het wielercomité dit jaar weer heeft uitgezocht. Voor deze 56ste ronde is dat Speeltuinvereniging De Zonnebloem. De speeltuinvereniging bestaat dit jaar 50 jaar en hoopt met de bijdrage van het wielercomité een nieuw speeltoestel te kunnen aanschaffen.

Elite/Beloften
Om een goede wielerronde mogelijk te maken kan men niet zonder sponsors. In Papendrecht doet men nooit tevergeefs een beroep op de middenstand en het bedrijfsleven. Daardoor kan er bij het spektakelstuk, de Elite/Beloften, gereden worden volgens het hoogste prijzenschema, categorie E.  En dat zorgt er weer voor dat rond de klok van 15.45 uur tal van prominenten aan de start verschijnen van de snelle ronde van Papendrecht. Ruim zestig rondjes draaien de coureurs alvorens ze 100 kilometer op de teller hebben staan. De Elite/Beloften amateurs gaan strijden om de “Grote Prijs Rabobank”.
Aan de start in Papendrecht verschijnen ondermeer Nico Vuurens en Marcel Alma. Alma werd dit jaar al winnaar in Sleeuwijk, Oud Vossemeer en Heeswijk-Dinther.  Beiden waren ook al eens winnaar in Papendrecht. Verder coryfeeën als Arno Hartog, Gerard Klijnhout en Ronald Roos. Maar ook Gideon de Jong die nu eindelijk het zoet van een overwinning in “zijn dorp” wel eens wil proeven.
In ieder geval ook aan de start de Papendrechtse renners Jeroen Bijnagte, Tonny Siemons en Dennis Lems. Uit de regio komen aan de start Dave Helmink en Steffan van der Steen. Verder Leo Godde uit Hendrik Ido Ambacht. Leo won dit jaar het Districtskampioenschap tijdrijden in Zuid Holland. Kortom het belooft weer een spektakel te worden.

Het wielercomité wil benadrukken dat het organiseren van een ronde niet mogelijk is zonder de inbreng en medewerking van o.a.  het College van B & W, dienst Gemeentewerken, Politie Zuid Holland Zuid, Rode Kruis en de Ambulancedienst, de Rabobank als hoofdsponsor en alle andere sponsors die voor premies en advertenties hebben gezorgd. Verder de KNWU en spreekstalmeesters André Gelens en Johan Mulder. Natuurlijk alle medewerkers en de omwonenden rond en binnen het parcours.

Bereikbaarheid
De woningen en winkels gelegen binnen het parcours zijn omstreeks 14.00 uur en 15.30 uur te bereiken via de doorsteek Constantijn Huygenslaan - Heinsiusstraat. Aan te rijden via Veerweg, Coornhertstraat (nabij Texaco Van Wijngaarden). Ook in dringende gevallen kan met medewerking van de organisatie en de politie hier overgestoken worden. Bewoners die zaterdagmiddag met de auto weg willen, worden verzocht vroegtijdig hun voertuig buiten het parcours te parkeren.
Uiteraard rekent het wielercomité op ieders medewerking om het parcours zaterdag 6 juni volledig auto vrij te hebben.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.