55ste Wielerronde van Papendrecht

05 juni 2008

PAPENDRECHT- Zaterdag 7 juni 2008 wordt de 55ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours is net als voorgaande jaren uitgezet in de Westpolder met start en finish in de P.C.Hooftlaan. Het 1,6 kilometer lange rondje gaat vervolgens via de Const.Huygenslaan, Vondellaan en Jacob Catslaan terug naar de P.C.Hooftlaan.
De organisatoren hopen weer eens op een stralende wielerdag. Het actieve comité heeft alle vertrouwen in een succesvolle ronde. Dit komt dan zeker door de inzet van de afdeling Gemeentewerken van de gemeente Papendrecht, die er voor heeft gezorgd dat het parcours er piekfijn verzorgd bij ligt.

Junioren
Het wielercomité heeft weer een mooie wielerdag in elkaar gezet. Vorig jaar moest, in verband met de geringe belangstelling, het onderdeel junioren uit het programma worden geschrapt. Dit jaar geeft een geheel ander beeld. Niet minder dan 60 junioren hebben vooraf al ingeschreven voor de 60 kilometer lange rit in de Papendrechtse straten. En er staan een aantal klasbakken aan de start. Sander Kreder, winnaar bij de districtskampioenschappen in Hardinxveld en Wesley Kreder die dit jaar al 4 keer de bloemen van de overwinnaar in ontvangst mocht nemen, behoren tot de topfavorieten. Ook Michel Boet proefde het succes van een overwinning. Maar regio renners als Ralph Gelens, Stefan den Hartog en Stefan Kramer zullen alles op alles zetten om de rondemiss Wendy de Jong te mogen kussen. De junioren strijden om de Grote Prijs Flynth Adviseurs en Accountants uit Ridderkerk.

Masters 40+
Om 14.15 uur de start van de Masters 40+. Er staan meer dan 65 vertrekkers in het programmaboekje genoteerd. Zij rijden om de “Grote Prijs Autobedrijven Van Wijngaarden”. Het startschot zal worden gegeven door directeur Gert van Wijngaarden. Aan de start staan een aantal regionale coryfeeën zoals: Willem van Driel uit Dordrecht, de Papendrechtse renners Chris Maas, Rene Gelens en Marco Oerlemans. Maar ook de eerdere winnaars in Papendrecht: John Oudshoorn. Lars Rietveld en Barend Verhagen staan onder het start- en finishdoek van de Rabobank. Erik Meerkerk en Jos van Ginneken proefden dit jaar ook al het zoet van een overwinning. Kortom vele renners die berijdt zijn de strijd aan te gaan.De Masters trappen 50 kilometer weg alvorens ze de finishvlag weer passeren.

Goede Doel
Als het weer mee zit dan is het gezellig druk bij start en finish. En iedere bezoeker van de ronde die daar een hapje of een drankje neemt steunt het goede doel dat het wielercomité dit jaar weer heeft uitgezocht. Voor deze 55ste ronde is dat de het Gezinsvervangend tehuis Wilgenborgh aan de Schoolstraat in Papendrecht. Met de bijdrage die men straks van het Wielercomite tegemoet kan zien kunnen er tal van nieuwe muziekinstrumenten worden aangeschaft. En mogelijk nog een stenen BBQ voor in de tuin.

Elite/Beloftes
Om een goede wielerronde mogelijk te maken kan men niet zonder sponsors. In Papendrecht doet men nooit tevergeefs een beroep op de middenstand en het bedrijfsleven. Daardoor kan er bij het spektakelstuk, de Elite/Beloftes, gereden worden volgens het hoogste prijzenschema, categorie E. En dat zorgt er weer voor dat rond de klok van 15.45 uur tal van prominenten aan de start verschijnen van de snelle ronde van Papendrecht. Ruim zestig rondjes draaien de coureurs alvorens ze 100 kilometer op de teller hebben staan. De elite/neo amateurs die gaan strijden om de “Grote Prijs Rabobank Drechtsteden”.
Aan de start in Papendrecht verschijnen ondermeer Nico Vuurens, Marcel Alma, dit jaar al 4 keer winnaar waar onder recent in Ridderkerk. Beiden ook al eens winnaar in Papendrecht. Verder Gerard Klijnhout,Arno Hartog
In ieder geval ook aan de start de Papendrechtse renners Jeroen Bijnagte en Gideon de Jong. Zij kennen de steentjes en het asfalt van het parcours als geen ander. Zeker Gideon is er op gebrand een overwinning in zijn woonplaats aan zijn palmares toe te voegen.
Uit Dordrecht komen aan de start Dave Helmink, Randy St.Niklaas en Steffan v.d.Steen. Ook aan het vertrek regiorenner Leo Godde uit Hendrik Ido Ambacht. Kortom voldoende namen om een mooie koers te garanderen.

Het wielercomité wil benadrukken dat het organiseren van een ronde niet mogelijk is zonder de inbreng en medewerking van o.a. het College van B & W, dienst Gemeentewerken, Politie Zuid Holland Zuid, Rode Kruis en de Ambulancedienst, de Rabobank als hoofdsponsor en alle andere sponsors die voor premies en advertenties hebben gezorgd. Verder de KNWU en spreekstalmeesters André Gelens en Johan Mulder. Natuurlijk alle medewerkers en de omwonenden rond en binnen het parcours.

Bereikbaarheid
De woningen en winkels gelegen binnen het parcours zijn omstreeks 15.30 uur te bereiken via de doorsteek Const.Huygenslaan-Heinsiusstraat. Aan te rijden via Veerweg, Coornhertstraat (nabij Vorm Bouw). Ook in dringende gevallen kan met medewerking van de organisatie en de politie hier overgestoken worden. Bewoners die zaterdagmiddag met de auto weg willen worden verzocht vroegtijdig hun voertuig buiten het parcours te parkeren.
Uiteraard rekent het comité op ieders medewerking om het parcours zaterdag 7 juni volledig auto vrij te hebben.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.