54ste Wielerronde van Papendrecht komt eraan

31 mei 2007

PAPENDRECHT - Zaterdag 2 juni 2007 wordt de 54ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours is net als voorgaande jaren uitgezet in de Westpolder met start en finish in de P.C. Hooftlaan. Het 1,6 kilometer lange rondje gaat vervolgens via de Constantijn Huygenslaan, Vondellaan en Jacob Catslaan terug naar de P.C.Hooftlaan.
De organisatoren hopen weer eens op een stralende wielerdag. Het actieve comité heeft alle vertrouwen in een succesvolle ronde. Dit komt dan zeker door de inzet van de afdeling Gemeentewerken van de gemeente Papendrecht, die er voor heeft gezorgd dat het parcours er piekfijn verzorgd bij ligt.

Masters 40+
Het wielercomité heeft weer een mooie wielerdag in elkaar gezet met om 14.15 uur de start van de Masters 40+ (voorheen Veteranen). Er staan zo’n 50 vertrekkers in het programmaboekje genoteerd. Zij rijden om de “Grote Prijs Autobedrijven Van Wijngaarden”. Het startschot zal worden gegeven door directeur Gert van Wijngaarden. Aan de start staan een aantal regionale coryfeeën zoals: Henk van Ballegooijen uit Sliedrecht, Willem van Driel uit Dordrecht, de Papendrechtse renners Chris Maas en Dirk Werkman, maar ook Henk Ceelen, vorig jaar winnaar in Dordrecht, John Oudshoorn recent winnaar in Den Dungen en de winnaar 2005 in Papendrecht, Lars Rietveld. De Masters trappen 50 kilometer weg alvorens ze de finishvlag weer passeren.

Junioren
De heren Junioren vormden het eerste deel van deze Wielerdag. De organisatoren in Papendrecht besloten enkele weken terug deze categorie uit het programma te halen. Reden: tot op dat moment het zeer geringe aantal inschrijvingen. En men wilde voorkomen dat er een 60 kilometer lange koers verreden zou worden met slechts een handvol renners aan het vertrek.

Ook wil het comité een signaal afgeven naar de renners. Want was het vorig jaar anders, dit jaar kwamen de inschrijvingen, ook bij de Masters en Elite maar zeer traag op gang. Jammer dat de renners niet beseffen dat de wielerrondes voor hen worden georganiseerd, maar dat ze door zo laat in te schrijven de organisatie, haar sponsors, maar ook het publiek een slechte dienst bewijst. Een programmaboekje met slechts een paar deelnemers per categorie ziet er bepaald niet representatief uit en nodigt bezoekers niet uit naar de ronde te komen. Jammer, maar waar, en een tendens die ook bij andere organisaties waarneembaar is.

Goede Doel
Als het weer mee zit dan is het gezellig druk bij start en finish. En iedere bezoeker van de ronde die daar een hapje of een drankje neemt steunt het goede doel dat het wielercomité dit jaar weer heeft uitgezocht. Voor deze 54ste ronde is dat de Dagverzorging van de Stichting Stolpenhove in Papendrecht. In de dagverzorging Wielewaal in het nieuwe zorgcentrum Waalburcht worden dagelijks tal van activiteiten voor ouderen georganiseerd. Met de bijdrage die men straks van het Wielercomite tegemoet kan zien kunnen er tal van nieuwe spellen worden aangeschaft.

Elite/Beloftes
Om een goede wielerronde mogelijk te maken kan men niet zonder sponsors. In Papendrecht doet men nooit tevergeefs een beroep op de middenstand en het bedrijfsleven. Daardoor kan er bij het spektakelstuk, de Elite/Beloftes, gereden worden volgens het hoogste prijzenschema, categorie E. En dat zorgt er weer voor dat rond de klok van 15.45 uur tal van prominenten aan de start verschijnen van de snelle ronde van Papendrecht. Ruim zestig rondjes draaien de coureurs alvorens ze 100 kilometer op de teller hebben staan. De elite/neo amateurs die gaan strijden om de “Grote Prijs Rabobank Drechtsteden”.
Aan de start in Papendrecht verschijnen ondermeer Nico Vuurens, recent winnaar in Rijsoord, Marcel Alma, dit jaar o.a. al winnaar van de GP Rotterdam Aiport en 1e in Heeswijk Dinther. Beiden ook al eens winnaar in Papendrecht. Verder Gerard Klijnhout, dit jaar winnaar in Oud Vossemeer en Arno Hartog die in 2007 al meerdere keren de bloemen als winnaar in ontvangst mocht nemen. Zo won hij enkele weken terug in Hardinxveld.
In ieder geval ook aan de start de Papendrechtse renners Jeroen Bijnagte en Gideon de Jong. Zij kennen de steentjes en het asfalt van het parcours als geen ander. Zeker Gideon is er op gebrand een overwinning in zijn woonplaats aan zijn palmares toe te voegen.
Uit Dordrecht komen aan de start Dave Helmink, Randy St.Niklaas en Steffan v.d.Steen. Ook aan het vertrek regiorenner Leo Godde uit Hendrik Ido Ambacht. Kortom voldoende namen om een mooie koers te garanderen.

Het wielercomité wil benadrukken dat het organiseren van een ronde niet mogelijk is zonder de inbreng en medewerking van o.a. het College van B & W, dienst Gemeentewerken, Politie Zuid Holland Zuid, Rode Kruis en de Ambulancedienst, de Rabobank als hoofdsponsor en alle andere sponsors die voor premies en advertenties hebben gezorgd. Verder de KNWU en spreekstalmeesters André Gelens en Johan Mulder. Natuurlijk alle medewerkers en de omwonenden rond en binnen het parcours.

Bereikbaarheid
De woningen en winkels gelegen binnen het parcours zijn omstreeks 15.30 uur te bereiken via de doorsteek Const.Huygenslaan-Heinsiusstraat. Aan te rijden via Veerweg, Coornhertstraat (nabij Riske). Ook in dringende gevallen kan met medewerking van de organisatie en de politie hier overgestoken worden. Bewoners die zaterdagmiddag met de auto weg willen worden verzocht vroegtijdig hun voertuig buiten het parcours te parkeren.
Uiteraard rekent het comité op ieders medewerking om het parcours zaterdag 2 juni volledig auto vrij te hebben.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.