53ste wielerronde van Papendrecht

24 mei 2006

PAPENDRECHT - Zaterdag 3 juni 2006 wordt de 53ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours is net als voorgaande jaren uitgezet in de Westpolder met start en finish in de P.C.Hooftlaan Het 1,6 kilometer lange rondje gaat vervolgens via de Constantijn Huygenslaan, Vondellaan en Jacob Catslaan terug naar de P.C. Hooftlaan.

De organisatoren hopen weer eens op een stralende wielerdag. Het actieve, 15 personen sterke, comité heeft alle vertrouwen in een succesvolle ronde. Dit komt dan zeker door de inzet van de afdeling Gemeentewerken van de gemeente Papendrecht, die er voor heeft gezorgd dat het parcours er piekfijn verzorgd bij ligt.

Nieuwelingen
De wielerronde start om 12.30 met een koers voor Nieuwelingen. Het is al weer even geleden terug dat deze categorie in Papendrecht in het programma werd opgenomen. Bij het drukken van het programmaboekje hadden er nog maar net 20 renners zich ingeschreven. Het comité hoopt op veel bijschrijvers. De nieuwelingen rijden hun 50 kilometer wedstrijd om de Grote Prijs Zwartbol Advocaten Alblasserdam.Tot de regionale deelnemers behoren Lars Groeneweg en Jordi Schepers uit Hendrik Ido Ambacht. “Young star” Stefan Kramer uit Hardinxveld komt uit de succesvolle wielerfamilie Kramer. Zijn vader en grootvader gingen hem voor in het behalen van wielerprijzen. Stefan zal zeker in Papendrecht proberen zijn slag te slaan.

Masters 40+
De Masters 40+ (voorheen Veteranen) staan in Papendrecht jaarlijks aan het vertrek. Net als altijd staan er weer veel vertrekkers in het programmaboekje genoteerd. Ook dit jaar rijden ze weer om de Grote Prijs Autobedrijven Van Wijngaarden B.V. Het startschot zal op 14.00 uur worden gegeven door directeur Gert van Wijngaarden. Aan de start staan veel regionale coryfeeën zoals: Paul van Gelens uit Hendrik Ido Ambacht. Willem van Driel, John Kleijnendorst, Chris Maas, Cor v.d.Stel en Eric van Valen uit Dordrecht. Verder Jan Dukel en Walter Koster uit Hardinxveld en Henk van Ballegooyen uit Sliedrecht. Natuurlijk hoopt de organisatie dat Rene Lems of Dirk Werkman uit Papendrecht zich naar een podiumplaats weten te trappen. De mannen, er komen er minimaal 75 aan het vertrek, trappen 50 kilometer weg alvorens ze de finishvlag weer passeren.

Goede Doel
Als het weer mee zit dan is het gezellig druk bij start en finish. En iedere bezoeker van de ronde die daar een hapje of een drankje neemt steunt het goede doel dat het wielercomité dit jaar weer heeft uitgezocht. Voor deze 53ste ronde is dat Speeltuinvereniging De Zonnebloem. Deze actieve vereniging organiseert jaarlijks o.a. de kinderspelen op Koninginnedag en de jaarlijkse wandel en fietsavondvierdaagsen in Papendrecht. Reden voor het Wielercomité Papendrecht de opbrengst dit jaar te besteden aan een nieuw speeltoestel voor in de speeltuin en daarmee de inzet van de zeer vele vrijwilligers binnen deze actieve vereniging te belonen.

Elite/Beloften
Om een goede wielerronde mogelijk te maken kan men niet zonder sponsors. In Papendrecht en omgeving doet men nooit tevergeefs een beroep op de middenstand en het bedrijfsleven. Daardoor kan er bij het spektakelstuk, de Elite/Beloften gereden worden volgens het hoogste prijzenschema, categorie E. En dat zorgt er weer voor dat rond de klok van 15.45 uur tal van prominenten aan de start verschijnen van de snelle ronde van Papendrecht. Ruim zestig rondjes draaien de coureurs alvorens ze 100 kilometer op de teller hebben staan. De bijna honderd elite/beloften (amateurs) die gaan strijden om de Grote Prijs Rabobank Drechtsteden.

Burgemeester C.J.M de Bruin, ieder jaar een trouwe bezoeker, lost het startschot.
Aan de start in Papendrecht verschijnen onder andere Nico Vuurens (in 2005 goed voor 9 podiumplaatsen), Marcel Alma (oud winnaar in Papendrecht en in mei jl. nog winnaar in Hardinxveld Giessendam), Arthur Farenhout (ook oud winnaar in Papendrecht en dit jaar 1ste in de Ronde van Huybergen) en zijn broer Edward (ook al eens winnaar in Papendrecht en dit jaar al overwinningen in de Omloop van de Braakman en de Ronde van Standaardbuiten, in Hardinxveld werd hij tweede achter Alma).

Wilco Zuiderwijk, Wilfried Bastiaanse, maar ook de regiorenners Dave Helmink uit Dordrecht en Corne Castijn uit Meerkerk zullen naast de bloemen gaan voor de vele premies en prijzen.

Concurrentie is er van de Papendrechtse renners Jeroen Bijnagte en natuurlijk Gideon de Jong. Gideon werd in 2004 9de en in 2005 3de in zijn woonplaats. Hem zal er alles aan gelegen zijn de kussen in ontvangst te nemen van rondemiss Wendy de Jong. Gideon zal oud prof Tom Cordes (winnaar in 2004) dan wel achter zich moeten houden.

Het wielercomité wil benadrukken dat het organiseren van een ronde niet mogelijk is zonder de inbreng en medewerking van o.a. het College van B & W, dienst Gemeentewerken, Politie Zuid Holland Zuid, Rode Kruis en de Ambulancedienst, de Rabobank als hoofdsponsor en alle andere sponsors die voor premies en advertenties hebben gezorgd. Verder de KNWU en de speakers van deze dag Andre Gelens en Jan Mulder. Natuurlijk alle medewerkers en de omwonenden rond en binnen het parcours.

Bereikbaarheid
De woningen en winkels gelegen binnen het parcours zijn om ongeveer 13.45 en 15.30 uur te bereiken via de doorsteek Constantijn Huygenslaan - Heinsiusstraat. Aan te rijden via Veerweg, Coornhertstraat. Ook in dringende gevallen kan met medewerking van de organisatie en de politie hier overgestoken worden. Bewoners die zaterdagmiddag met de auto weg willen worden verzocht vroegtijdig hun voertuig buiten het parcours te parkeren. Uiteraard rekent het comité op ieders medewerking om het parcours zaterdag 3 juni volledig auto vrij te hebben.

Afsluiten van openbare wegen
Tijdens de wielerronde zijn tussen 11.30 en 18.15 uur de P.C. Hooftlaan, Constantijn Huygenslaan, Vondellaan en Jacob Catslaan afgesloten voor alle verkeer. Het gebied tussen deze straten is per auto dan ook nauwelijks bereikbaar. De winkels aan het Erasmusplein zijn, tussen de diverse wielerwedstrijden door, te bereiken via de Coornhertstraat en de Constantijn Huygenslaan naar de Heinsiusstraat (nabij Apotheek Centrum). Gelegenheid tot oversteken is circa 10 minuten mogelijk vanaf 13.45 uur en 15.30 uur.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.