Seniorturnsters Olympia Papendrecht turnkampioen

26 mei 2014
Seniorturnsters Olympia Papendrecht turnkampioen

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag zijn de senioren turnsters van Olympia Papendrecht kampioen van het rayon Dordrecht geworden tijdens de finale van het 30e Rayon Turn Toernooi. Het senioren A team bestaat uit Laura Hensbergen, Chantal de Koning, Aranka Tubex, Mayara van Eldik, Inge Nederhof, Daphne Jongeneel, Kirsten Kuntz en Alissa de Jong. In de finale mochten per toestel zes turnsters aantreden, waarvan de vijf beste scores telden voor het teamtotaal.

Olympia eindigde met 218,53 ruim voor WIK Groot Ammers (231,78) en DVO Dordrecht (212,98). De Papendrechtse turnsters waren het sterkst op brug (drie scores boven de 11 punten van Kirsten Kuntz, Laura Hensbergen en Chantal de Koning en de overige turnsters ruim boven de 10 punten) en balk. En ondanks dat op dit evenwichtstoestel toch een paar foutjes werden gemaakt, waren ze minimaal twee punten beter dan de concurrentie. Uit de uitslag bleek dat met twee cijfers boven de 10 en twee cijfers boven de 11 er goed was geturnd. Op sprong werd stabiel geturnd en bij het laatste toestel vloer lieten de turnsters duidelijk zien wat ze konden.
 
Ook het tweede seniorenteam van Olympia stond in de finale en werd hier 2e achter Vridos Giessenburg en voor Sparta Dordrecht. Het Papendrechtse team bestaat uit Lotte Kuntz, Fleur Terlouw, Myrthe Verhagen, Julia van Dam, Esther van der Giessen, Noa van Dijk, Danique Hameete en Demi Acar. Op brug, balk en vloer turnden ze beter dan de concurrentie, maar ze moesten veel toegeven op sprong. Op balk werd hun wedstrijd geopend en werden de twee hoogste cijfers van dit toestel gehaald: 10,85 voor Demi Acar en 10,35 voor Fleur Terlouw. Danique Hameete turnde met 11,20 het hoogste cijfer op vloer en Noa van Dijk deed dit op brug met 11,30
 
Op de foto alle senioren turnsters van Olympia halverwege de finalewedstrijd: van links naar rechts en vanaf de achterste rij: Myrthe, Chantal, Laura, Alissa, Esther. Middelste rij: Aranka, Mayara, Daphne, Kirsten, Danique, Julia. Voorste rij: Noa, Fleur, Lotte, Inge, Demi. 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.