Nieuwe huisartsenpraktijk de Wilg

11 februari 2006

PAPENDRECHT - Op 23 en 24 maart gaan de praktijken van M.H.F. van Egmond, A.M.B.A. Schellekens en H. Chrispijn verhuizen naar het pand Espenhof 2b, 3355 BM Papendrecht, boven apotheek de Wilgendonk naast het gelijknamige winkelcentrum. In het betreffende pand was eerst Zonnestudio Olympia gevestigd, dat onlangs is vertrokken naar Alblasserdam.

Alle drie de huisartsen hebben ieder zo'n 25 jaar hun werk gedaan bij hun woonhuis in een praktijkruimte die volgens de huidige normen niet meer voldoet. Dat gaf beperkingen in de onderzoek- en behandelingmogelijkheden. Ook zijn sommige apparaten, zoals (wettelijk verplichte) sterilisatieapparatuur, defibrillatoren en dergelijke zo kostbaar dat samenwerking wenselijk is. Daarnaast wordt de bereikbaarheid voor spoedeisende zorg door nauwere samenwerking verbeterd.

Ondanks de samenwerking hebben ze gekozen voor het in stand houden van de 3 oorspronkelijke praktijken. Men houdt dus uw eigen, vertrouwde huisarts en ook de eigen doktersassistente. In noodgevallen kan echter ook een van de andere artsen de eigen huisarts vervangen en zo snel de noodzakelijke hulp geven.

De telefoonnummers voor de praktijken zijn onveranderd, namelijk:
H. Chrispijn 615 02 54, M.H.F. van Egmond 615 05 91 en A.M.B.A. Schellekens 615 14 95.
Wel is er nu een gezamenlijk spoednummer: 615 41 34 en u kunt emailen naar: info@praktijkdewilg.nl

In het nieuwe pand is er de beschikking over zo'n 320 m² praktijkoppervlakte, dat is bijna 3 maal zoveel als de oorspronkelijke praktijken samen. Er zullen 8 spreek- annex onderzoekruimtes komen, die op moderne wijze geluidsisolerend zijn gemaakt. Dit geeft meer mogelijkheden voor specifieke doeleinden als spoedeisende hulp, diabetes- longziektebegeleiding. Handelingen als bloeddruk meten, vaccinaties, oor uitspuiten, het maken van uitstrijkjes en een hoop andere dingen kunnen zo makkelijker door hen gedaan worden.

Door de samenwerking kunnen vele dingen verbeteren. Zo worden de computerbestanden samengevoegd, waardoor de gegevens van iedere patiënt door iedere arts in de maatschap geraadpleegd kan worden. Ook zullen de bovengenoemde wettelijk verplichte apparaten (een sterilisatie-unit) en (een hartdefribillator) in de praktijk aanwezig zijn.
Er wordt veel aandacht besteed aan geluidsisolatie en een optmale verlichting in de werkruimtes. De wachtkamer zal gezelligheid en rust uit gaan stralen en ook aan de kinderen wordt gedacht door een speelhoek te realiseren. Voor ouderen en mindervaliden zal er een lift komen en ook wordt er voor ieders veiligheid een brandtrap gebouwd.
Mocht u meer willen weten kijk op: www.praktijkdewilg.nl

Zoals boven al is vermeld is wordt op 23 en 24 maart verhuisd. Dat betekent dat de praktijken die dagen gesloten zijn. Omdat ook de telefoonlijnen moeten verhuizen zullen deze buiten gebruik zijn. Het heeft deze dagen geen zin om contact te zoeken met de praktijken! Herhaalrecepten moet u daarom in de dagen ervoor regelen.

Voor spoedeisende gevallen kunt u zich op 23 en 24 maart tot een van de andere huisartsen in Papendrecht wenden. Op maandag 27 maart hoopt huisartsenpraktijk “de Wilg” op orde te zijn, zodat met frisse moed een nieuwe start gemaakt kan worden samen met alle patiënten.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.