Oproep van PAB aan College: "Kinderboerderij open bij start vakanties"

19 mei 2014 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT -  Het PAB doet een dringende oproep aan het college van burgemeester en wethouders om ervoor te zorgen dat de kinderboerderij bij de start van de basisschool-vakantie op 19 juli as. open is. "Zeker in de grote vakantie moeten de kinderen (samen met hun ouders, opa's en oma's) kunnen genieten van de voorzieningen van de kinderboerderij, vooral die kinderen die niet op vakantie (kunnen) gaan", aldus het PAB.
 
Het PAB maakt zich ernstig zorgen over de wel erg trage gang van zaken bij de bouw van de kinderboerderij. "Op dit moment is er nog steeds geen duidelijkheid wanneer de opening plaats zal vinden. De vraag is zelfs of het allemaal nog wel op tijd voor elkaar komt?". Het PAB weet: "Na de bouw (nu op eind juni gepland) is er immers nog veel te regelen en te doen. Denk maar aan de aan te leggen paden en speeltoestellen. Maar ook aan de verplichte periode van het laten wennen van de dieren aan hun nieuwe onderkomen: een periode van minimaal 2 weken waarin geen bezoekers zijn toegelaten."
 
Eerder is door wethouder Koppenol beloofd dat de nieuwe kinderboerderij in het eerste kwartaal zou worden geopend. "Dat gaat dus duidelijk niet meer lukken en ook het tweede kwartaal zal niet worden gehaald. Zoveel is wel zeker!", aldus het PAB. "Dat alleen al vraagt om een nadere uitleg, ook via de hiertoe door ons ingediende vraag ex art. 40 RvO. Het kan toch niet zo zijn dat de kinderboerderij zometeen een jaar uit de running is geweest?! De kinderen en hun (groot)ouders hebben ook in 2014 recht op een volledig functionele kinderboerderij!", zo stelt het PAB met kracht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.