Ruim duizend reacties speeltoestellen kinderboerderij

10 april 2014
Ruim duizend reacties speeltoestellen kinderboerderij

PAPENDRECHT - Alle Papendrechtse kinderen tussen 2 en 8 jaar ontvingen een brief met drie ontwerpen van speeltoestellen voor de nieuwe kinderboerderij Papenhoeve. Ook via Facebook deed de kinderboerderij een oproep om te stemmen. En met succes, ruim duizend kinderen hebben gereageerd. Iedereen bedankt voor de leuke reacties.

De winnaar
Het leek een nek-aan-nekrace te worden tussen de nummers 1 en 2. Uiteindelijk is ontwerp 2 van Proludic de overduidelijke winnaar, met 530 stemmen. Ontwerp 1 staat op de tweede plaats met 323 stemmen, ontwerp 3 vult de derde plaats met 189 stemmen.

De speeltuin
De ontwerpen zijn gemaakt aan de hand van de speeltoestellen top tien van de Papendrechtse kinderen. Alle ontwerpen hebben als uitgangspunt een speelheuvel voor de allerjongste bezoekers op de oude konijnenheuvel, een speelweide met iets uitdagendere toestellen en een avontuurlijke/leerzame trimbaan langs de looproute. De nieuwe speeltoestellen, gemaakt van voornamelijk duurzame, natuurlijke materialen, dagen kinderen uit tot (samen) spelen, bewegen en leren.
 
Uitwerking ontwerp
De reacties van de ouders en kinderen worden meegenomen in de uitwerking van het ontwerp. Natuurlijk wordt hierbij rekening gehouden met voldoende buitenruimte voor de dieren.

Planning
In juni worden de speeltoestellen geplaatst, maar dan is de kinderboerderij nog niet open. De dieren moeten dan nog intrek nemen in hun verblijf, en hebben een paar weken nodig om te wennen aan hun nieuwe woonplek.

Meer weten?
Volg de ontwikkelingen van De Papenhoeve op de Facebookpagina en word fan! De kinderboerderij kan nog veel helpende handen gebruiken, maar ook sponsors kunnen de kinderboerderij steunen. Wilt u meer weten? Mail dan naar info@kinderboerderijpapenhoeve.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.