7 geslaagden voor examen VVHP

19 mei 2014
7 geslaagden voor examen VVHP
Op zaterdag 18 mei werd bij de Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht op het eigen terrein van de vereniging het verenigingsexamen Elementaire Gehoorzaamheid afgenomen. 7 baasjes deden deze ochtend examen met hun hond.
 
In 15 lesuren leerden de deelnemers verschillende commando’s en werden de punten op de i gezet.
 
Dit waren de examen onderdelen:
 
- Het links en het rechts volgen.
- Het commando halt/ sta
- Het commando’s zit; het commando af/down
- Het komen op bevel
- Het terug sturen naar de daarvoor aangewezen plaats
- Het commando blijf
 
De baasjes leerden ook vooral om consequenter met hun hond om te gaan. 
Het betasten van de hond en waarbij de baas  b.v. bij de poten v/d hond de voetzolen moet tonen en het gebit moest getoond worden.
Er werd gekeken of de hond sociaal was ten opzichte van zijn/haar soortgenoot was.
Al deze onderdelen werden aan de riem geoefend. Voor de 7 deelnemers die examen deden, bleek het onderdeel “het terug sturen naar de plaats”, het moeilijkste te zijn.
 
Men kan bij dit examen max. 80 pnt. behalen en moet minstens 63pnt. behaald worden voor een diploma.
Het hoogste aantal punten van deze morgen behaalde Ans v. Mook met haar Hond Diva. Zij behaalde 79.6 pnt. Diva was dan ook de enige hond die alle onderdelen los deed. Ans kreeg buiten het diploma ook een beker mee voor het beste resultaat.
Marie de Ruiter met haar hond Diesel behaalde 75,9 pnt.
Jackie Viveen met Reiley behaalde 68,1 pnt. Karin Vrolijk met Mural behaalde 67,5 pnt. Paula Hollander met Judah behaalde 67,2 pnt. Merula Kromme met Syco behaalde 66 pnt. en als laatste Ruud v.Waardenburg met Boggi behaalde 64 pnt.
 
Van de 7 geslaagden is al bekend  dat er zeker 3 willen doorstromen naar het onderdeel “Sport en Spel”. Helaas komen zij voorlopig op de wachtlijst te staan en kunnen  waarschijnlijk pas in januari 2015 deel gaan nemen aan het sporten met de hond, omdat er al honden op de wachtlijst stonden.
Het sporten met de hond is voor bijna iedere hond mogelijk, mits de hond minimaal 1 jaar oud is, sociaal is naar zijn soortgenoten en wat basisoefeningen kan. De honden mogen géén HD  of andere gewrichtsafwijkingen hebben en het baasje moet ouder zijn dan 15 jaar.
 
Na de zomerstop (september) zal tevens de puppy/ jonge hondencursus weer van start gaan. Er staan al enkele mensen hiervoor ingeschreven. De VVHP traint met kleine groepjes, vol is vol. Voor de puppycursus is bij de VVHP vereist dat de hond minimaal 12 weken oud is en volledig is ingeënt. De jonge honden cursus is voor honden die in de pubertijd zijn van vanaf 6 maanden.
 
Voor informatie over de gehouden trainingen zie www.bezichtig.nu/vvhp.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.