Rivas verwelkomt eerste bewoner huurappartementen met zorg in Papendrecht

16 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Rivas verwelkomt eerste bewoner huurappartementen met zorg in Papendrecht

PAPENDRECHT - De eerste bewoner van de huurappartementen met zorg in woonzorgcentrum De Markt in Papendrecht ontving afgelopen week de sleutel. Mevrouw Van Rooijen nam haar intrek in het appartement na een kort verblijf in het Rivas-pension. Met de huurappartementen speelt Rivas Zorggroep in op de behoeften van de inwoners uit de regio. Door de veranderingen in de zorg is verhuizen naar een woonzorgcentrum voor licht hulpbehoevende ouderen namelijk niet langer vanzelfsprekend. 

Huurappartementen met zorg
Met de huurappartementen van Rivas blijven mensen verzekerd van wonen met zorg in een veilige en beschutte omgeving. ‘Het wordt alleen anders georganiseerd’, zegt Maurits Poirot, regiomanager bij Rivas. ‘Men betaalt de huur voor het appartement zelf en waar nodig wordt de zorg, los van het wonen, geregeld.’ Dit kan geïndiceerde zorg zijn (vanuit de verzekering betaald) of niet-geïndiceerde zorg (door de bewoner zelf betaald).
 
Thuis in De Markt
Omdat thuis steeds meer hulp nodig was, verbleef mevrouw Van Rooijen tijdelijk in het Rivas-pension in De Markt. Met haar verhuizing naar het huurappartement vindt ze hier nu haar nieuwe thuis. ‘Het was voor mij helaas niet meer mogelijk thuis te blijven wonen’, zegt ze. ‘Ik heb hier nu mijn nieuwe thuis gevonden en ik heb het hier prima naar mijn zin. Ik zou het anderen ook aanraden: Als je zoiets kan krijgen moet je het altijd doen!’.
 
Huren voor korte en lange tijd
Sinds enige tijd kunnen mensen voor een kort verblijf al terecht in de Rivas-pensions in De Markt en een aantal Gorcumse woonzorglocaties. In een gastvrije omgeving krijgen gasten hier de zorg die ze nodig hebben. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of tijdens de vakantie van de mantelzorger. Maurits: ‘Met de komst van de huurappartementen met zorg zijn mensen nu ook voor lange tijd verzekerd van een zelfstandige woonruimte in een veilige en beschutte omgeving. Het is onze wens om dat te blijven realiseren door wonen, zorg, welzijn en service optimaal te combineren. Die behoefte blijft naar onze mening namelijk, ook in de toekomst, bestaan.’
 
Meer informatie
In woonzorgcentrum De Markt komt dit jaar een aantal appartementen en aanleuningwoningen beschikbaar voor de verhuur. De komende jaren wordt dat aantal verder uitgebreid.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.