Rivas-pension feestelijk geopend

13 februari 2014
Rivas-pension feestelijk geopend

PAPENDRECHT - Op op donderdag 13 februari 2014 is het Rivas-pension officieel geopend door wethouder Joke Reuwer-Verheij. Ze overhandigde symbolisch de eerste sleutel van eerste kamer van het pension op de vierde etage in woonzorgcentrum De Marktaan aan mevrouw Kwakernaak, die één van de eerste bewoners is.

In het Rivas-pension kan men tijdelijk terecht na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname of voor herstelzorg.

Met de opening van het Rivas-pension speelt Rivas in op de huidige kabinetsplannen. Verhuizen naar een woonzorgcentrum voor licht hulpbehoevende ouderen is niet langer vanzelfsprekend. Ook met de recente ontwikkelingen op het gebied van herstelzorg wordt met het Rivas-pension ingespeeld op een nieuwe behoefte en kan Rivas wonen met zorg voor deze groep blijven aanbieden.

Rivas-pension
Een verblijf in het Rivas-pension kenmerkt zich door zorg op maat in een gastvrije omgeving met de veiligheid van professionele zorg in de buurt. ‘In het Rivas-pension in De Markt is gelegenheid om in alle rust en in een prettige omgeving tijdelijk te verblijven voor bijvoorbeeld herstel of nazorg. Dit is ook mogelijk voor tijdelijke overname van zorg bijvoorbeeld tijdens de vakantie van de mantelzorger’, verduidelijkt Henk van Gemert, teamleider bij Rivas. ‘Een team van professionele medewerkers staat dag en nacht voor onze cliënten klaar.’

Huurappartementen met zorg
Binnenkort is het ook mogelijk om langdurig te verblijven in de huurappartementen met zorg. ‘Men betaalt de huur voor het appartement zelf en waar nodig wordt de zorg, los van het wonen, geregeld’, verduidelijkt Henk. Dit kan geïndiceerde zorg zijn (vanuit de verzekering betaald) of niet-geïndiceerde zorg (door de bewoner zelf betaald). ‘Door een aantal appartementen naast het Rivas-pension op deze manier aan te bieden, proberen we in te spelen op een behoefte die naar onze mening blijft bestaan, ook in de toekomst.’

Meer informatie
Voor meer informatie over het Rivas-pension, huurappartementen met zorg en andere diensten van Rivas kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440. Meer informatie is ook te vinden op www.rivas.nl.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.