Grandioos Bevrijdingsconcert van Excelsior

06 mei 2013
Grandioos Bevrijdingsconcert van Excelsior

PAPENDRECHT - Het Bevrijdingsconcert in Papendrecht, georganiseerd door het Oranjecomité met in de hoofdrol het orkest van Excelsior, is zo langzamerhand een begrip geworden in de regio. Omdat Bevrijdingsdag deze keer op zondag viel, werd gekozen voor een middaguitvoering. Onder leiding van dirigent Ruud Welle, in het dagelijks leven manager van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, weet Excelsior al jarenlang triomfen te vieren. Dit jaar lukte dat ook zeker met het bijzondere programma wat ze ten gehore brachten.

Als Kapitein der Mariniers wist Ruud Welle het Oranjecomité te overtuigen om dit jaar te kiezen voor het thema Maritiem. Eén van zijn argumenten daarvoor was natuurlijk dat onze aanstaande Koning het thema "water" vele jaren als zijn belangrijkste aandachtsgebied had gezien. 

Het water, de zee, stond dus centraal in het Bevrijdingsconcert 2013. Bekende Nederlandse evergreens als Ketelbinkie en de Zuiderzeeballade kwamen sprankelend voorbij, maar ook internationale nummers als de Rainbow Warrior, Pirates of the Caribbean en het emotionele Crimson Tide werden vol verve gespeeld.
 
Excelsior liet zich daarbij ondersteunen door een aantal bijzondere artiesten. Zo kwam de jonge Dordtenaar Roman van der Werff, die door zijn rol in de Musical Zorro landelijk bekendheid geniet, naar Papendrecht. Maar ook zangeres Ilse van der Wal en de interactieve muzikale act van Reinier Sijpkens lieten zich van hun beste kant zien (horen). 
 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.