Dodenherdenking en bevrijdingsdag

06 mei 2005
Dodenherdenking en bevrijdingsdag

PAPENDRECHT - De Dodenherdenking was dit jaar drukker bezocht dan de laatste jaren.
Dit komt wellicht doordat het 60 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd en ook doordat er nu meer media-aandacht dan gewoonlijk was.

Nieuw was ook dat de samenkomst voor de Stille tocht in de Grote Kerk werd gehouden, wat ook een verklaring kan zijn voor de grotere opkomst.
Het was een indrukwekkende samenkomst met een bijdrage van de burgemeester De Bruin, Ds. Stam, kinderen van de scholen, gedicht van Bep Grootendorst en een vocaal optreden van Willemijn de Bruijn onder orgelbegeleiding van Maarten de Keizer.

Met de Stille tocht, die vertrok vanaf de Grote Kerk aansluitend aan de herdenkingsbijeenkomst naar het monument op de Algemene begraafplaats, werden de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Na afloop worden er bloemen gelegd op de zeven oorlogsgraven en op de drie graven van burgerslachtoffers.

Op bevrijdingsdag 5 mei was op De Markt de stoet met oude legerwagens samengekomen met een optreden van Excelsior en een muziekkorps in militair tenue. Ook op de markt was veel belangstelling. Foto's: Bert de Lange.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.