Het PAB: "Het belang van... een bevlogen fractievoorzitter"

17 maart 2014
Het PAB: "Het belang van... een bevlogen fractievoorzitter"

PAPENDRECHT - Nummer 12 in een reeks discussiestukjes waarmee het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) aangeeft welke onderwerpen van belang zijn. Deze keer onze eigen fractievoorzitter en lijsttrekker André Stremler aan het woord.

Als je een emailbericht ontvangt van André moet je er niet van opkijken dat deze is verzonden om 2 uur in de nacht. Met een gewone baan overdag vindt het politieke leven van een fractievoorzitter vooral in de avonduren en ’s-nachts plaats. “Gelukkig ben ik een nachtmens en kom ik met weinig slaap toe”, stelt hij nuchter vast.

Een fractievoorzitter gaat vooral over de politieke hoofdlijnen, maar doet net als de andere raadsleden ook de inhoudelijke woordvoering op diverse dossiers. En André doet dit met een niet aflatende bevlogenheid, zeker als de inhoud hem na aan het hart gaat en er een duidelijk belang voor Papendrecht en haar inwoners is.

Zo is hij in maart 2013 de eerste die de milieuproblemen (geluid en stof) met de puinbreker van Rivierendriesprong op de politieke agenda heeft geplaatst. Om daarna de inwoners met raad en daad terzijde te staan. Niet schreeuwend als actievoerder, maar met hulp aan de omwonenden (POR) rond de op te stellen zienswijze naar de omgevingsdienst (OZHZ). En met duidelijke taal en visie in de gemeenteraad. “Wat het PAB betreft breidt een dergelijk milieubelastend bedrijf zeker niet verder uit.”

Ook in de dossiers rond de lokale vrijwilligers van dierenopvang en RTV-Papendrecht staat André met het PAB op de bres. Initiatieven van, door en voor Papendrechters verdienen in principe altijd de ondersteuning van de gemeente. Zeker als dit leidt tot professionele en daadkrachtige voorzieningen voor Papendrecht waarvan we allemaal de meerwaarde zien.

Ook de Drechtsteden is zo’n dossier waar André zijn bevlogenheid telkens opnieuw laat zien. “Er juist bijblijven en de discussie durven aangaan over de zin en onzin van gemeenschappelijke regelingen is een instelling die past bij de mentaliteit van Papendrechters.”

Vanuit zijn kennis en ervaring als raadslid en voormalig wethouder is al snel duidelijk dat de lijsttrekker van het PAB niet zomaar de eerste de beste is. Er wordt altijd goed geluisterd naar wat hij te zeggen heeft, ook door andere partijen. En de inzet van André is helder: “Samen ervoor zorgen dat Papendrecht zelfstandig, leefbaar, schoon en veilig blijft! Ook voor de jeugd en 50plusser. Met maximale zorg voor iedereen die daarop aangewezen is. En juist daarom: stem lokaal in het stemlokaal op 19 maart.”

Onderschrift foto: André Stremler, al tientallen jaren bevlogen.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.