PAB en 'Het belang van... 50+'

05 maart 2014
PAB en 'Het belang van... 50+'

PAPENDRECHT - Nummer 11 in een reeks stukjes waarmee het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) aangeeft welke onderwerpen van belang zijn. Deze keer over het belang van 50-plussers en de zorg voor de oudere medeburgers.

50plus
PAB: "Voormalig 50plus-voorman Henk Krol is zelf lijstduwer van een lokale partij in Eindhoven. Het devies van de landelijke ouderenpartij laat niks aan duidelijkheid over: lokaal stemmen op partijen die zich over ouderen ontfermen. Zoals het PAB dat al jaren doet en zal blijven doen.
Verhoging van de arbeidsdeelname van ouderen is een belangrijke doelstelling van het economische beleid in Nederland. Toch staan nog steeds erg veel ouderen langs de kant en komen ze na een ontslag erg moeilijk weer aan een baan. In de afgelopen jaren gingen van alle vacatures minder dan 2%  naar de 55-plussers! Dit moet echt anders. De gemeente hoort hier als het aan het PAB ligt het goede voorbeeld te geven door bij de vervulling van vacatures ook te denken aan gemotiveerde oudere medewerkers. Ook zullen Papendrechtse bedrijven hierin moeten worden gestimuleerd vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemerschap."

Zorg

Over de zorg aan ouderen is de partij stelling: "Alle maatregelen die het Rijk op het bordje van de gemeente legt en die ouderen in negatieve zin raken zullen we bij het PAB, uiteraard in overleg met de ouderenorganisaties PCOB, ANBO en katholieke Ouderenbond, proberen op gemeentelijk niveau ongedaan te maken. Daar heeft PAB geld voor over. Bijvoorbeeld door als gemeente bij de inkoop van de zorg heel goed te kijken naar overbodige managementlagen en zeker niet in zee te gaan met instellingen waarbij managers exorbitant hoge topsalarissen krijgen."

Voor het PAB geldt: "handen af van de echte ouderenzorg! Deze dient in ieder geval na de overheveling van Rijkstaken intact te blijven. "Wij maken ons er sterk voor dat de gemeentelijke voorzieningen voor ouderen verbeteren en zo goedkoop mogelijk blijven."
De samenwerking van de ouderen- en welzijnsorganisaties zal moeten leiden tot een verdere integratie, ook bij de daadwerkelijke hulp en zorg aan inwoners uit Papendrecht die daarvan afhankelijk zijn. Met een goede beloning en arbeidsomstandigheden voor de betaalde krachten. Uiteraard zonder voorbij te gaan aan de vele mantelzorgers en vrijwilligers die in de komende jaren hard nodig zullen blijven. En soms zijn door creativiteit en combineren ook heel concrete acties mogelijk, zonder dat dit iets kost. Bijvoorbeeld bij de kinderopvang in de Waalburcht waar kinderen wekelijks een bezoek brengen aan de bewoners. Of door het openstellen van de gemeenschappelijke ruimten voor locaties waar ouderen wonen voor de andere bewoners in de wijk.
Het PAB staat ook al jaren achter een goed woningbeleid met voldoende en betaalbare aangepaste woningen. Ook voor ouderen die in de buurt van goede voorzieningen moeten kunnen wonen. "We zullen ons in de komende jaren hiervoor sterk blijven maken, samen met de verschillende doelgroepen.
Het PAB: altijd ook voor het belang van 50-plussers!"

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.