Het PAB en 'Het belang van... een gedreven raadslid'

27 februari 2014
Het PAB en 'Het belang van... een gedreven raadslid'

PAPENDRECHT -
Alweer nummer 10 in een reeks stukjes waarmee het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) aangeeft welke onderwerpen van belang zijn. Deze keer over het belang van een gedreven raadslid.

De lokale partij stelt: "Raadsleden bepalen de hoofdlijnen van het beleid van de gemeente en controleren of het college van burgemeester en wethouders dit goed uitvoert. Het PAB heeft nu 5 raadsleden: André Stremler (tevens fractievoorzitter), Jaap Hoogeveen, Rob Groene, Fred den Hartog en Leen Fijnekam. Allemaal met hun eigen expertise en achtergrond. Allemaal woordvoerder op hun eigen dossiers. Allemaal een grote inzet voor de goede zaak van Papendrecht."

PAB: "Bij zijn strijd destijds voor het behoud van het Vijverpark werd het Jaap Hoogeveen al snel duidelijk: je kunt als betrokken burger wel degelijk je stem laten gelden en invloed uitoefenen. Lid worden van het PAB was een logische vervolgstap. “Als lokale partij is het PAB het beste in staat om zaken die bij de inwoners en ondernemers van Papendrecht spelen ook politiek op te pakken. Vanuit een zelfstandige positie en een betrokken verantwoordelijkheid naar de leefomgeving”, zo stelt Jaap. “Democratie zo dicht mogelijk bij de inwoners. Benaderbaar. Zelf gaan kijken en luisteren als er iets speelt”, zo ziet hij de belangrijkste eigenschappen van een raadslid. “En gedreven!”,zo vult hij aan."

Coalitiepartner
"Vooral als coalitiepartner kun je als lokale partij een maximale betekenis en waarde hebben voor de inwoners. Niet alleen tijdens de coalitieonderhandelingen en in een programma voor Papendrecht voor de komende jaren, maar ook als initiatiefnemer vanuit de gemeenteraad. Zo is er voldoening op de mede door zijn inzet tot stand gekomen visie op intergemeentelijke samenwerking, waarin duidelijk is omschreven waaraan regionale samenwerking moet voldoen voordat we ermee akkoord kunnen gaan. Een visie die twee jaar geleden zonder uitzondering door alle partijen (!) is onderschreven. Het lokale belang staat daarbij voorop!"

Dossiers
Hoogeveen zit bovenop de dossiers groen en openbare ruimte en is onder andere bezig geweest met het groenbeleidsplan. Een goede leefomgeving kent echter meerdere belangrijke dossiers. “Zo heb ik door een breed gesteunde motie ervoor gezorgd dat Papendrecht WindturbineVrij blijft. Dus geen 185 meter hoge wieken in Papendrecht!”

Bezieling
Met bezieling kunnen schakelen tussen dat wat leeft bij de inwoners en de zorgen van ondernemers, dat wat het gemeentebestuur voorstelt en hoe andere politieke partijen daarin staan maakt een gedreven raadslid. En daar kun je er nooit genoeg van hebben.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.