Het PAB en 'Het belang van... de lokale partij'

20 februari 2014
Het PAB en 'Het belang van... de lokale partij'

PAPENDRECHT - Alweer nummer 9 in een reeks stukjes waarmee het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) aangeeft welke onderwerpen van belang zijn. Deze keer over het belang van de lokale partij.

Het PAB stelt hierover het volgende: "Landelijke thema’s vragen om landelijke oplossingen, lokale thema’s om lokale oplossingen. Voor elk niveau horen er politieke partijen te zijn die daarvoor zorgen, zonder belangenverstrengeling tussen de verschillende niveaus. Een gemeente als Papendrecht besturen kan alleen met een lokale visie. De landelijke ideologieën en dogma’s passen immers niet op Papendrecht. Kiezers zien dan ook steeds meer het belang van lokaal politiek maatwerk. Maatwerk dat het PAB al jaren levert".

"De landelijke trend geeft aan," volgens het PAB, "dat opnieuw meer kiezers gaan stemmen op een lokale partij. Zeker is dat een lokale partij geen landelijke politieke kopstukken nodig heeft. Haagse politici die overigens vaak alleen maar even in verkiezingstijd Papendrecht komen bezoeken. En in de weg lopen. Quasi geïnteresseerd en snel ingefluisterd door een leider van een plaatselijke afdeling. Een lokale partij als het PAB bepaalt gewoon zelf zijn standpunten en bedruipt zichzelf ook in financieel opzicht. Niet afhankelijk van landelijke invloedssferen. Daar tegenover bepalen de landelijke politieke partijbureaus grotendeels de campagnestrategie voor alle gemeenten, met een lokaal sausje. En dat is misschien wel gelikt, maar zeker géén maatwerk".

"Terwijl de klanken van het eigen campagnelied “StemLokaal” zorgen voor een extra landelijke saamhorigheid tussen de honderden lokale politieke partijen, stoppen ook lokale partijen niet met nadenken bij de gemeentegrenzen. Wel wordt door een verantwoordelijke lokale partij als het PAB alles gewogen vanuit het belang van de lokale gemeenschap. Zoals het hoort. Als raadslid ben je immers democratisch gekozen vertegenwoordiger van je gemeente en niet van bijv. Drechtsteden. Daarom is het PAB ook tegen het delegeren (overdragen) van bevoegdheden aan de Drechtsteden, zoals daar onlangs is voorgesteld. En dat kan niet van alle andere partijen gezegd worden. PAB-ers hebben per definitie ook geen ambitie in hogere bestuurlijke functies, maar zijn en blijven gewoon trouw aan de inwoners van Papendrecht, van welke gezindte dan ook".

"Bij het PAB hebben we er weer zin in. Om opnieuw 4 jaar verantwoordelijkheid te nemen. Met een duidelijke voorkeur voor Papendrechtse bedrijven en lokale vrijwilligers. Voor het behoud van lokale voorzieningen. Tegen milieuverontreiniging en overlast. In het belang van een leefbaar Papendrecht. Samen met de inwoners van Papendrecht die ons altijd weer vinden. Met ervaren mensen, een degelijk programma en vernieuwende impulsen. Van, door en voor Papendrecht". Aldus het Papendrechts Algemeen Belang.

Bijschrift groepsfoto: In het PAB is een goede mix van ervaring, degelijkheid en vernieuwing aanwezig.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.