Het PAB en "Het belang van... er bovenop zitten"

16 januari 2014
Het PAB en "Het belang van... er bovenop zitten"

PAPENDRECHT - PAB: "Nummer 6 in een reeks discussiestukjes waarmee het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) aangeeft welke onderwerpen van belang zijn. Wij horen en zien veel, maar blijven uiteraard altijd geïnteresseerd in zaken die u belangrijk vindt, ook via onze facebookpagina.
Alweer de zesde “het belang van…”. En een nieuw jaar. Veel onderwerpen die spelen. Veel dossiers waaraan de fractie van het PAB werkt. Maar waarover moet het dan deze keer gaan?" Vraagt het PAB zich af. 

"Het is te laat voor een nieuwjaarswens. En weer te vroeg voor verkiezingsretoriek, als daaraan al behoefte is".

"Moet het dan gaan over het dossier dierennoodhulp? Nee, liever even niet! Daar is immers al genoeg over gezegd in de afgelopen weken. De krant stond er vol van. Het is goed even te wachten op de nadere studie. En op verdere berichten uit het college".

"Moet het stukje dan gaan over de drechtsteden? Over wat daar speelt en hoe dat wordt opgepakt? Enige uitleg lijkt zeker op zijn plaats, nu zelfs de journalisten het nog maar nauwelijks kunnen volgen. Laat staan het nieuwswaardig voor de lezer kunnen samenvatten. En wat er speelt op Drechtstedelijk niveau raakt ons in Papendrecht allemaal in hoge mate". Aldus PAB.

"Zou de eerste editie van 2014 moeten gaan over Rivierendriesprong? Zeker nu de gemeente voornemens is de revisievergunning voor onder meer de puinbreekactiviteiten niet te verlenen. Het is echter een nogal gevoelig dossier. Niet in de laatste plaats vanwege de juridische aspecten die er aan vastzitten". Vraagt het PAB zich af.

"Moeten we het dan hier hebben over de Horecaverordening van de gemeente Papendrecht? Nee, dat is onmogelijk. Die is er namelijk niet! En dan kun je het er ook niet over hebben". Stelt het PAB.

"Zullen we dan een affiche geven" ggat het PAB verder, "aan de deal die de gemeente heeft gesloten met het bedrijf Centercom uit Amstelveen? Voor de exploitatie van nieuw te plaatsen affichageborden op de Veerweg en BK-weg. Waarmee voor tussen € 210 en € 555 (ex btw) per week minimaal 15 borden kunnen worden afgenomen, met een vaste omwissel op dinsdag. Ach, dit onderwerp lijkt alleen maar interessant voor de politieke partijen die zich een hoofd breken over of en hoe ze met deze hoge hoed willen omgaan voor hun eigen verkiezingscampagne op weg naar donderdag 19 maart."

"We zouden in dit stukje ook in kunnen gaan op de rol van de gemeente bij de tweede groepsaankoop van zonnepanelen en energieadvies. Iets over het in de hand werken van oneerlijke concurrentie en marktverstoring. Of over de aansprakelijkheid van de gemeente voor de adviezen die worden gepromoot. Er is echter op dit moment een goede uitwisseling van gedachten over dit dossier dus ontbreekt de noodzaak om dit onderwerp in het zonnetje te zetten". Vertelt het PAB verder.

"Ach, het belang van een stukje in de krant moet nu ook weer niet worden overschat. Belangrijker is dat we als PAB-fractie bovenop de verschillende dossiers blijven zitten, nietwaar? Gewoon in het belang van Papendrecht". Aldus het Papendrechts Algemeen Belang.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.