Presentatie coalitieprogramma CU/SGP, CDA, D66, Groen Links, PvdA en VVD voor komende 4 jaar

24 april 2014
Presentatie coalitieprogramma CU/SGP, CDA, D66, Groen Links, PvdA en VVD voor komende 4 jaar

PAPENDRECHT - CDA, D66, VVD, GroenLinks, CU/SGP en PvdA hebben een akkoord bereikt over over de koers die Papendrecht de komende vier jaar op hoofdlijnen zou moeten varen. Formateurs Kees de Kraker en Richard Korteland presenteerden het Coalitieakkoord 2014-2018 woensdag 23 april aan de pers en andere belangstellenden.

He nieuwe akkoord is bewust niet helemaal dichtgetimmerd, maar behoorlijk open gehouden, zodat er in de raad nog genoeg overblijft om over te discussiëren. Nieuw is wel dat er is besloten om als opvolger van Jeugdcentrum Interval geen nieuw multifunctioneel centrum te bouwen, maar te kijken naar bestaande gebouwen die nog beschikbaar zijn. Verder wil het nieuwe college het theater en sportcentrum verzelfstandigen om kosten te besparen.

Het college wil ook onderzoeken welke mogelijkheden er voor sport en recreatie zijn boven de A15 (Vriesenpolder).

Na de presentatie werden de beoogde vier wethouders voorgesteld: Richard Korteland (VVD), Joke Reuwer (D66), Kees Koppenol (CDA) en Jan Nathan Rozendaal (CU-SGP).

Hiermee keren Herman Nieuwstraten (PAB) en Wilco Scheurwater (CU) niet meer terug in het college. Jan Nathan Rozendaal is een nieuwkomer. Zie de link onderaan dit bericht voor meer informatie over deze nieuwe wethouder.

Op donderdag 24 april wordt aan de gemeenteraad voorgesteld de dame en drie heren als wethouder te benoemen. Deze raadsvergadering begint om 20.00 uur in de raadzaal.

Foto onder: Het nieuwe College van B&W

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.