PAB stuurt onverwachts aan op coalitie met CDA, D66, GL en PvdA

02 april 2014

PAPENDRECHT - Terwijl de 7 partijen VVD, ChristenUnie, SGP, CDA, D66, GroenLinks en PvdA aan het onderhandelen zijn over een coalitieakoord en daarmee het PAB buiten spel zetten, plaatst de PAB een onverwachte tegenzet.

De onderhandelaars namens PAB (André Stremler en Arno Janssen) stellen in een voortgangsrapportage voor om gesprekken te voeren met CDA, D66, GroenLinks en PvdA. Zij willen deze week om de tafel met deze partijen. Het PAB gaat ervan uit dat de CDA, D66, GroenLinks en PvdA willen meewerken en streeft ernaar binnen 1 à 2 weken een coalitieakkoord te sluiten.

André Stremler: "Mocht er onverhoopt geen vertrouwen zijn in elkaar na het eerste gesprek dan wordt uiteraard doorgepakt naar de tweede of derde (coalitie red.) variant."

De tweede en derde voorkeur van PAB gaat uit naar PAB, CDA en CU/SGP of PAB, VVD en CDA. Het PAB werkt tegelijkertijd aan een inhoudelijk coalitieakkoord met inbreng uit alle partijen in de gemeenteraad.

Het document is hier te lezen.

 

 

 

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.