De Knotwilg in Papendrecht is voor de derde keer ‘SEEF’

24 april 2014 door Hennie van der Zouw
De Knotwilg in Papendrecht is voor de derde keer ‘SEEF’

PAPENDRECHT - Openbare basisschool 'De Knotwilg' aan de Moerbeihof 1 is de tweede basisschool in de regio die het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF voor de 3e keer heeft verdiend. En de eerste basisschool in de gemeente Papendrecht.

Terwijl het op veel scholen vooral bij theorielessen blijft, krijgen de kinderen van 'De Knotwilg' ook regelmatig praktijklessen verkeer. Een leerkracht van de onderwijsbegeleidingsdienst nam de kinderen samen met de eigen leerkracht en enkele ouders mee de straat op de afgelopen jaren. Ze kregen praktische les in oversteken (groep 1 en 2) en de middenbouw kreeg fietslessen. Bij dat laatste gaat het niet alleen om kennis van het verkeer, maar ook om een goede beheersing van je fiets. Inmiddels kunnen leerkracht en ouders zelfstandig praktische verkeerslessen geven.

Daarnaast besteedt de school aandacht aan de school-thuisroutes en wordt de school gewaardeerd om de ouderbetrokkenheid. De certificeringscommissie voor SCHOOL op SEEF was zeer te spreken over de praktische verkeerslessen op 'De Knotwilg'. Tevens bereidt de school een actie “Stop voor de zebra” voor.

Regionaal ambassadeur van SCHOOL op SEEF Wilco Scheurwater, zal vrijdagmiddag 25 april het label aan de school overhandigen. De regio Drechtsteden, gemeente Papendrecht en De Knotwilg zijn enthousiast over het programma SCHOOL op SEEF in de Drechtsteden. “Door deel te nemen aan het programma krijg je als school materialen en ideeën. Omdat kinderen er veel praktisch verkeersinzicht door krijgen raden wij het scholen aan.”
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.