Bert Konterman bezoekt voetbaltoernooi van Missie Oost

24 april 2014 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Woensdagavond 23 april was het weer een drukte van belang in het Vijverpark. Missie Oost van Hervormd Papendrecht organiseerde een voetbaltoernooi. Het was een hele gezellige en sportieve avond. Jongeren van 10 tot 22 jaar, met een paar uitschieters van wel 30 jaar, waren aan elkaar gewaagd op het glibberige grasveldje in het Vijverpark.

Naast sportieve hoogstandjes en veel doelpunten was er ook voldoende ruimte voor ontmoeting. De verzorging was perfect, zelfs toeschouwers konden meegenieten van lekkernijen in de witte tent bij de Missie Oost keet.

Bijzonder aan dit voetbaltoernooi was de aanwezigheid van oud Feijenoordspeler Bert Konterman.

Konterman woont samen met zijn vrouw Henriëtte en hun drie kinderen, waarvan een tweeling, in een dorpje vlakbij Harderwijk. In de zesde klas van de lagere school werd Rouvener Konterman erg aangesproken. Zijn opvoeding was al gelovig, maar door een leraar van school die pakkend over God kon vertellen, kreeg de voetballer het besef dat hij zijn leven aan het geloof wilde wijden.

In Glasgow maakte hij er geen geheim van dat hij bouwt op zijn geloof. "Ik zie het zo. Ik heb nu eenmaal de kwaliteiten gekregen van de Heer om te voetballen en in die sport wil ik het geloof ook uitdragen. Iemand die goed kan schrijven, doet het via de pen, ik via de schoen, bij wijze van spreken. Ik spreek er ook openhartig over en dat wordt ook gerespecteerd. Zo kom ik ook zelf in balans."

Konterman heeft na een korte toespraak in de Missie Oost tent de spelers aangemoedigd vanaf de zijlijn.

Foto's: Pieter van den Berg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.