Kinderstraatspeeldag Hendrik Breitnerstraat in voorbereiding

14 juni 2010
Kinderstraatspeeldag Hendrik Breitnerstraat in voorbereiding

PAPENDRECHT - Op woensdag 23 juni staat de Hendrik Breitnerstraat van 12 tot 16 uur weer bol van de activiteiten voor alle kinderen uit Papendrecht.

De organisatoren Chantal de Koning en Sjaak Troost zijn al maanden met een groep vrijwilligers bezig met de voorbereidingen voor de straatspeeldag in hun straat.

Sjaak en Chantal: “dit jaar hadden we te maken met tegenslag, want door de renovatie werkzaamheden in en rondom onze flat was het voor ons niet mogelijk de straatspeeldag op de landelijke datum van 2 juni te organiseren. Maar met medewerking van de Gemeente Papendrecht en Westwaard Wonen lukt het ons om op 23 juni 2010 alsnog onze straatspeeldag te organiseren in een fraai gerenoveerde omgeving.

Vorige jaar was een enorm succes: liefst 680 kinderen wisten onze straat te vinden", vertelt een glunderende Chantal,"we hopen dat aantal ondanks de verschuiving ook dit jaar weer te halen. Iedereen is welkom ook de ouders, opa’s en oma’s voor hen staat er op één van de terrassen een gratis kopje koffie of thee klaar.

Ondanks de economisch moeilijke tijden zijn we er toch in geslaagd om sponsoren achter ons idee te krijgen. Dankzij deze sponsoren kunnen we alle activiteiten ook dit jaar weer gratis aanbieden. De kinderen krijgen bij de ingang van de straat een snoepkaart voor allerlei lekkers zoals poffertjes, suikerspin, broodje knakworst, frisdrank en dergelijke. Dankzij de gulle gaven van sponsors wordt ook al dit lekkers gratis aangeboden. We zijn al onze sponsoren ook vreselijk dankbaar zonder hun inzet kunnen wij dit niet organiseren.

Er komen dit jaar weer vele attracties. We willen natuurlijk niet alles verklappen want dan is het geen verassing meer maar de grote tijger klauterbaan van vorige jaar komt ook dit jaar weer terug, maar er is ook een grote survivalbaan van 10 bij 18 meter, verschillende springkussens, een skelterbaan, kinderen kunnen in de Anton Mauvestraat een rondje rijden op een pony en bij de dames van Feest to Face kunnen ze zich laten schminken. Kortom er is genoeg voor een hele middag plezier. De speeldag duurt van 12 tot 16 uur. "

Sjaak merkt tot slot op: “Aan het eind van de middag krijgen alle kinderen ook een tas met inhoud mee naar huis, maar de inhoud blijft nog even een verrassing!”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.