Formateurs bereiken overeenstemming over afschaffing hondenbelasting en niet verhogen OZB

14 april 2014 door Hennie van der Zouw
Formateurs bereiken overeenstemming over afschaffing hondenbelasting en niet verhogen OZB

PAPENDRECHT - De formateurs Kees de Kraker en Richard Korteland hebben voortgang geboekt in de gesprekken over een nieuwe coalitie. De partijen hebben overeenstemming bereikt over een aantal financiële uitgangspunten.
 
Financiële uitgangspunten
De hondenbelasting wordt afgeschaft en de OZB wordt niet verhoogd. Wel wordt bij de OZB prijscompensatie toegepast. Daarnaast wordt het aantal wethouders minder en gaat dit van 5 naar 4. Daarbij wordt de totale formatie 3,8 fte (was 4,2 fte).

Met het kiezen voor deze financiële uitgangspunten willen de partijen bereiken dat de lasten niet bij de bewoners worden neergelegd. Het bestuur kijkt vooral allereerst waar het zelf zuiniger kan zijn. De omvang van het bestuur is daar een voorbeeld van.
 
Driedeling
De gesprekken voorlopen voorspoedig. De formateurs hebben een driedeling gemaakt in de onderwerpen die zij bespreken. Een aantal ingewikkelde zaken worden eenduidig geregeld in het coalitieakkoord. Daarnaast zijn er onderwerpen waar richtinggevende uitspraken over worden gedaan. Ten slotte kunnen thema’s worden benoemd waarvan de oplossing nog verder ontwikkeld moet worden. Die komen de komende periode wel op de agenda te staan.
 
De formateurs zijn in gesprek over de vorming van een nieuwe coalitie met VVD, SGP/CU, CDA, D66, Pvda en Groenlinks. Zij hopen het proces op 25 april af te ronden.

Het afschaffen van de hondenbelasting zal het OP van Ruud Lammers goed in de oren klinken, hij had het al verschillende keren aangekaart. (Zie links hieronder)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.