Gemeenten laten ozb te veel stijgen

11 februari 2013
Gemeenten laten ozb te veel stijgen

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - Inwoners van de meeste gemeenten moeten dit jaar meer onroerendezaakbelasting (ozb) gaan betalen dan eigenlijk is toegestaan. De heffing stijgt met gemiddeld 3,9 procent, terwijl het Rijk de grens op 2,76 procent had gesteld.

Dit bleek afgelopen vrijdag uit een onderzoek dat RTL Nieuws en de Vereniging Eigen Huis hebben laten uitvoeren onder 409 gemeenten. Ook vorig jaar steeg de ozb te veel. Daarom bracht het Rijk de bovengrens toen terug van 3 procent naar 2,76 procent.
 
In dit onderzoek staat Papendrecht in Zuid-Holland op de vijfde plaats in lijst van stijgers bij de Rioolheffing meerpersoonshuishoudens. Maar de ozb neemt af in Sliedrecht, want in de lijst van dalers staat Sliedrecht op de vierde plaats bij deze Rioolheffing meerpersoonshuishoudens! 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.