PKC verliest nipt finale landskampioenschap

07 april 2014
PKC verliest nipt finale landskampioenschap

PAPENDRECHT - Traditiegetrouw ging een groot deel van de supportersgroep al vroeg op pad, richting de Oude Haven in Rotterdam, waar zij weer gastvrij door de horeca eigenaren werd ontvangen. De sfeer op de terrasjes werd steeds gezelliger, indrinken, de kelen smeren, daarna een goede maaltijd tegen gereduceerde prijs en de weg naar AHOY werd ingeslagen, waarbij de strijdliederen door het centrum schalden. Zoals ieder jaar weer, leidde dat tot bijzondere taferelen in en rond de metro, waarbij het groen-witte legioen door diverse passagiers zoals ieder jaar weer met verbaasde ogen werd bekeken, maar door anderen juist met bewondering werd gadegeslagen.
"De Negende Man" was er klaar voor, dat was wel duidelijk. KABAAL was overal.

AHOY kleurde meer en meer groen-wit en opgewacht door de Slobbers kon het feest losbarsten: zoals altijd, een hossende groen-witte massa op de 1e ring... de allerkleinsten in hun groen-witte outfit die voor het eerst meezijn, kijken in het begin wat verbaasd van de zijkant toe, maar worden al snel in het feestgedruis opgenomen....een mooie traditie, voedingsbodem voor een fantastisch saamhorigheidsgevoel!

TOP startte furieus en PKC had niet direct een antwoord: na 1-1 werd het 1-5 voor de Sassenheimers, waarna PKC op achtervolgen was aangewezen. Bij 8-8 was er weer evenwicht, maar het bleef TOP dat het voortouw bleef houden : 8-10.  En dit verschil bleef tot rust gehandhaafd: 9-11. Het liep nog niet echt bij PKC op dat moment, teveel slordigheden in het spel. En net als bij de A1 begon PKC sterk aan de tweede helft en in korte tijd was het gelijk 11-11 door 2x Richard.

Via Laurens kwam PKC voor het eerst op voorsprong: 12-11. Tot 14-14 bleef het voortouw houden. Daarna nam TOP weer het initiatief. al bleef het gelijk opgaan: 15-15 en 16-16. Een spannende slotfase volgde: 19-19 met nog ruim vijf minuten op de klok. Weer nam TOP voorsprong: 19-20 en PKC mocht weer op jacht naar de gelijkmaker met nog drie minuten te spelen. Bij 20-20 was er weer hoop: nog twee minuten. Een spannende eindfase kwam eraan: nog een minuut te gaan en nog steeds gelijk: 20-20. 20-21 Daniel Harmzen met nog enkele seconden te spelen. De laatste aanval van PKC mislukte.

Tekst: Ton de Vries
Foto: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.