PKC naar Ahoy na winst op Fortuna

31 maart 2014
PKC naar Ahoy na winst op Fortuna

PAPENDRECHT - Op zaterdag 29 maart speelde PKC de 2e wedstrijd tegen Fortuna om een plaats in de zaalkorfbalfinale.

Een bomvolle PKC-hal zat er om 15:30 uur klaar voor. En men was getuige van een zeer felle en fysieke strijd onder de leiding van een prima arbitraal duo, dat "het gevecht" waar mogelijk toestond, maar accuraat ingreep waar nodig.

Lara Boonstoppel opende de score, waarna Fortuna even de tanden liet zien en op 1-2 voorsprong kwam. Vanaf dat moment barstte de wedstrijd in een waar gevecht los, waarbij er fel om iedere bal werd gevochten aan beide zijden. Het scoren was dan ook spaarzaam in het eerste deel, maar wel wist PKC licht het overwicht naar zich toe te trekken door in de rebound meer ballen te pakken. Doordat ook het scorend vermogen aan Papendrechtse zijde hoger was (het hele seizoen al), liepen de Groen-Witten langzaam weg van Fortuna: het verschil werd naar drie en vier gebracht, stagneerde daar even, om bij rust met zes (14-8) verschil de kleedkamers op te zoeken.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist, want niemand verwachte meer dat Fortuna, dat toch moeilijk scoort dit seizoen, ineens een ongelooflijke bevlieging zou gaan krijgen. Het devies voor PKC in de tweede helft was: gewoon blijven mee scoren.

En dat gebeurde ook, zelfs beter dan dat: bij 18-10 was het verzet van Fortuna al bijna gebroken met nog ruim twintig minuten te spelen. Dit verschil werd ook gehandhaafd voor het grootste deel van de tweede helft en met nog vijf minuten te spelen was het verschil zelfs negen: 25-16.
Het was toen wel helemaal duidelijk: opnieuw weer naar Ahoy. Niet echt een thuiswedstrijd, maar het is inmiddels ook "een thuiswedstrijd" geworden in "onze derde hal". Dus nog 2x  "één thuiswedstrijd te gaan".
Eindstand: 27-21.

Met alle jeugdselectieteams vertegenwoordigd op alle mogelijke NK's door het land .
De A1 geplaatst voor de Junioren finale Ahoy tegen onze vrienden Dos'46 A1 uit Nijeveen
Het kampioenschap van PKC/Hagero 2 afgelopen vrijdag in de KL.
En na vandaag ook een plaats voor onze 1e selectie in de finale in Ahoy, waar TOP de tegenstander zal zijn.

Nu al een resultaat om trots op te zijn, nu al voor de club historisch, maar de echte historie moet nog geschreven worden.... Het kan namelijk 3x Nederlands Kampioen op de hoogste niveaus worden.

Foto: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.