PKC verliest spannende finale in Ahoy

23 april 2012
PKC verliest spannende finale in Ahoy

PAPENDRECHT - Op zaterdag 21 april speelde PKC de zaalkorfbalfinale tegen Koog Zaandijk. Het aanvalsvak van Koog Zaandijk opende sterk en nam een 2-0 voorsprong, maar PKC wist terug te komen naar 2-2. Via 4-2 voor Koog Zaandijkwerd het weer 4-4 door 2x Richard Kunst, die een dijk van een wedstrijd speelde, maar helaas de beslissing uiteindelijk niet kon brengen.

Tom Kalkman bracht na bijna een kwartier PKC voor het eerst op voorsprong, 4-5. Koog Zaandijkkwam weer gelijk, waarna Laurens 2x scoorde en PKC naar 5-7 bracht. Suzanne Struik scoorde 5-8, maar kwam direct daarna vervelend ten val en lijkt ernstig geblesseerd aan de knie. Zij moest vervangen worden door Ilona van Eijk, waarna PKC even van slag was. KZ profiteerde en kwam bij 8-9 weer in de aansluiting. PKC hervond zich echter toch nog en bij rust was het 8-11.

Tot tien minuten in de tweede helft wist PKC een voorsprong nog vast te houden: de 13-13 van André Kuipers bracht de ploegen weer langszij. Tot 15-15 ging het vervolgens weer gelijk op. PKC wist weer een klein verschil te krijgen door Richard Kunst en Ilona van Eijk: 15-17, maar tien minuten voor het einde was het weer 17-17.

Het werd een superspannende slotfase via 18-18 en 19-19. Twee minuten voor tijd wist Koog Zaandijk weer voorsprong te nemen: 20-19 en de nervositeit sloop er aan Papendrechtse zijde in. Balverlies in de laatste minuut was dodelijk: Koog Zaandijk speelde de wedstrijd vervolgens slim uit en won dus de titel met een 20-19 overwinning.

Foto: Peter Besemer
Website: http://klik.besemer.info

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.