PKC verliest finale in Ahoy

18 april 2011

PAPENDRECHT - Op zaterdag 16 april, Om kwart over acht, een kwartier later dan gepland, begon dan "de grote finale" in AHOY tussen PKC en TOP.
De nervositeit in de beginfase was groot, wat wel bleek uit een gemiste strafworp door Daniël Harmzen. PKC profiteerde en nam snel een voorsprong: 3-0. Daarna kwam TOP goed terug in de wedstrijd, het werd 3-3 het werd 3-3 en vervolgens 3-4, waardoor TOP voor het eerst op voorsprong kwam. Bij 4-4 was het weer Daniël Harmzen die een strafworp misteen weer kon PKC daarna het verschil op drie brengen: 7-4. Dit verschil bleef gehandhaafd tot 10-7 kort voor de rust. Met een strafworp door Sander Harmzen werd het nog net voor de rust 10-8 en daarmee kon de wedstrijd nog alle kanten op.

TOP kwam beter uit de startblokken dan in de eerste helft en na vijf minuten spelen was het evenwicht weer hervonden: 11-11, een evenwicht dat ook na tien minuten spelen nog bestond: 13-13. PKC wist zich weer op twee doelpunten verschil te knokken: 15-13 om met nog een kwartier te spelen op drie verschil te komen: 18-15. TOP toonde vervolgens veerkracht en kwam binnen enkele minuten terug tot 18-18. Met nog vijf minuten te spelen stond het 19-19 en die stand stond ook nog bij het begin van de laatste minuut op de teller. Nadieh den Dunnen werd door de scheidsrechter afgefloten voor snijden, waarna TOP via Mick Snel van afstand profiteerde: 19-20 met nog slechts 30 seconden te spelen. De laatste aanvalspoging van PKC strandde door een knappe onderschepping en het verzet was gebroken. Mick Snel mocht nog een doorloopbal laten noteren voor de statistieken: eindstand 19-21.

Een knap seizoen van PKC dat net één minuut te lang duurde.
Ondanks deze nederlaag werd er na afloop thuis in de PKC-kantine, traditie gewijs, toch gewoon feest gevierd... Natuurlijk PKC A1 landskampioen en PKC tweede van Nederland....
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en die ziet er zeker niet slecht uit gezien de samenstelling van de selectie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.