Senior turnteams Olympia halen finale Rayon Turn Toernooi

07 april 2014
Senior turnteams Olympia halen finale Rayon Turn Toernooi

PAPENDRECHT - De beide seniorteams van Olympia Papendrecht turnden afgelopen zaterdag om een finaleplaats in het Rayon Turn Toernooi. De senioren A, die het hoogste niveau turnen, maakten het het meest spannend. Zij wonnen hun wedstrijd tegen het combinatieteam van OKK Ridderkerk / Sparta Dordrecht met 0,85 verschil. Olympia liet punten liggen op het toestel balk, maar maakte dit goed op de andere toestellen. Dat het een spannende wedstrijd was, zagen de turnsters ook terug in de individuele uitslagen. Kleine verschillen tussen de turnsters die allemaal goede oefeningen lieten zien. Kirsten Kuntz van Olympia eindigde als 1e met 46,20 en de hoogste scores van de wedstrijd op sprong (11,50) en balk (11,50). Jade Snijders van OKK Ridderkerk werd 2e met 45,80 en Eliane Zwanen van Sparta werd 3e met 45,25.

Gelijk daarachter eindigde Chantal de Koning als 4e met 44,90 en het hoogste cijfer op brug van de wedstrijd: 11,90. Dit turnteam moet nog een poulewedstrijd turnen, maar de finaleplaats is hiermee al zeker. De finale wordt georganiseerd door de Rayoncommissie Dordrecht van de KNGU en Sparta Dordrecht en wordt op zaterdag 24 mei gehouden in de Sportboulevard Dordrecht. Op de foto het winnende turnteam senioren A van Olympia met op de voorste rij: Chantal de Koning, Mayara van Eldik, Aranka Tubex en Laura Hensbergen. Achterste rij: Kirsten Kuntz en Daphne Jongeneel. Inge Nederhof en Alissa de Jong turnden deze wedstrijd niet mee.  

Het andere seniorteam turnde zaterdagmiddag, ook tegen OKK Ridderkerk. Dit team had alle poulewedstrijden tot nu toe gewonnen, maar omdat er maar 1 team uit deze poule doorgaat naar de finale, moest er gewonnen worden. Uiteindelijk was het verschil groot: 222,20 voor Olympia en 206,20 voor OKK Ridderkerk. De eerste plek ging naar Danique Hameete met 45,70, onder meer door een mooie balkoefening met bruggetje achterover. Noa van Dijk werd 2e met 45,60, Lotte Kuntz eindigde als 3e met 43,75 en net daarachter Myrthe Verhagen met 43,45. Esther van der Giessen en Fleur Terlouw werden 6e en 7e. Demi Acar turnde twee toestellen mee. Julia van Dam ontbrak wegens een blessure. 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.