PKC verliest laatste wedstrijd KorfbalLeague tegen TOP

17 maart 2014
PKC verliest laatste wedstrijd KorfbalLeague tegen TOP

PAPENDRECHT - Voor PKC en TOP stond er, behalve de eer, niets meer op het spel op zaterdag 15 maart in deze laatste reguliere wedstrijdronde. PKC startte in aangepaste formatie en liet Mady Tims en Suzanne Struik buiten de opstelling.

TOP startte furieus en voordat PKC in de wedstrijd was stond er al 0-4 op het scorebord om na tien minuten op 2-7 uit te komen. Het verschil zat hem vooral in de reboundkracht van de Sassenheimers, waar PKC deze avond veel moeite mee had, terwijl het ook in de scherpte lange tijd niet effectief was. Toch wisten de Papendrechters zich langzaam in de wedstrijd terug te knokken en met nog zes minuten tot de rust was er ineens weer de aansluiting: 11-12. TOP counterde, bracht het verschil weer op drie, maar bij het rustsignaal bleek alles nog mogelijk: 15-16.

Ook in het begin van de tweede helft gaven de Papendrechters lange tijd niet thuis; een doelpuntloze eerste vijf minuten bracht TOP weer op een verschil van vijf: 15-20. En dat van vijf bleef lang gehandhaafd: 18-23, 19-24 en 20-25 met nog tien minuten te spelen. PKC kwam nog terug tot een verschil van twee bij 23-25, waarna de Sassenheimers de wedstrijd rustig konden uitspelen. Eindstand in Papendrecht: 26-29.

TOP blijft nog steeds de te kloppen ploeg dit seizoen: ongeslagen na de reguliere competitiewedstrijden, een knappe prestatie,maar je koopt er nog niets voor, zoals PKC maar al te goed weet uit het verleden.
De playoffs staan op zich. Er is de strijd tussen PKC en Fortuna en in de andere playoff mogen TOP en Dalto de degens met elkaar kruisen.

De komende twee weken zullen leren wie er in AHOY in de finale om het Nederlands Kampioenschap en wie er in de kleine finale de degens met elkaar gaan kruisen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.