Gemeente neemt afscheid van tien vertrekkende raadsleden

26 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Gemeente neemt afscheid van tien vertrekkende raadsleden

PAPENDRECHT - De gemeenteraad nam dinsdag 25 maart 2014 vanaf 20.00 uur in de raadzaal kennis van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Diezelfde avond werd uitgebreid stilgestaan bij het vertrek van raadsleden, welke hadden aangegeven niet meer als raadslid terug te keren danwel als gevolg van de verkiezingsuitslag niet meer herkozen werden.

Afscheid werd genomen van Marcel de Roo (VVD), Guus Klein Hofmeijer (PvdA), Kees de Kraker (SGP), Corine Verver (VVD) en Jennie Vos (GroenLinks).
Daarnaast werd afscheid genomen van Anton Rietveld (ChristenUnie) en Andrew de Graaf (VVD). Beiden ontvingen zij uit handen van burgemeester C.J.M. de Bruin de zilveren gemeentespeld.

Een gouden gemeentespeld was er voor de vertrekkende raadsleden Leen Fijnekam (PAB), Arie van der Stelt (CDA) en Margreet den Hartog (PvdA).

Anton Rietveld (zie foto) was raadslid gedurende de periode 2006-2010 en van 2010 tot maart 2014. Hij was lid van de commissie Ruimte, lid van de Drechtraad en sinds 2008 lid van de commissie ABZ en Ruimte. Verder gedurende de periode 2006-2008 lid van het Platform Maatschappelijke Verkenning (PMV) en van 2008 tot maart 2010 voorzitter van het PMV. Daarnaast is de heer Rietveld lid geweest van het raadsledenplatform Zuid-Holland Zuid en vanaf 2010 plaatsvervangend voorzitter en plaatsvervangend lid van het PMV. Heeft zich altijd zeer betrokken gevoeld bij het raadswerk.

Andrew de Graaf was eerst duo-raadslid en werd in 2008 raadslid, als opvolger van de heer R. Wolters. Daarna raadslid voor de periode van 2010 tot 27 maart 2014. Verder lid van de commissies Regionale aangelegenheden, Economie en Financiële Zaken (REF) en vanaf 2009 plaatsvervangend lid van de commissie Ruimte, lid van de Begeleidingscommissie Accountants en lid van de Drechtraad. Na de gemeenteraadsverkiezingen werd de heer De Graaf fractievoorzitter van de VVD, lid van het presidium en lid van de commissie ABZ. Al met al had de heer De Graaf een sterke betrokkenheid bij de financiële positie van de gemeente en het goed organiseren en vastleggen van organisatieprocessen.

Leen Fijnekam was raadslid van 2002 tot 2006. In die periode voorzitter van de themacommissie Drechtsteden en lid van de commissie Ruimte. Na het vertrek van mevrouw M. van Wijngaarden in 2009 geïnstalleerd als raadslid en vervolgens raadslid van 2010 t/m 26 maart 2014. Hij was lid van de commissie Samenleving, plaatsvervangend lid van het Raadsledenplatform Zuid-Holland Zuid en plaatsvervangend lid van de Drechtraad, lid van het PMV en plaatsvervangend voorzitter van de commissie ABZ. Grote betrokkenheid bij authentieke delen van Papendrecht en enorme belangstelling voor het welzijn van mensen en de natuur.

Arie van der Stelt was raadslid vanaf januari 2004, Lid van de commissie Ruimte en sinds mei 2006 voorzitter van de commissie ABZ. Verder plaatsvervangend lid van de commissie REF, lid van de Drechtraad (tot 2011 en vanaf toen tot 2013 plaatsvervangend lid van de Drechtraad), vertegenwoordiger van de commissie Werk, Zorg en Inkomen Drechtsteden.

Overall was de heer Van der Stelt zeer goed thuis in de problematiek van bestemmingsplannen en toe te passen regels. Hij is een sterk voorstander van een goed onderbouwde Dijkvisie en een uitstekend, onafhankelijk voorzitter van de commissie ABZ.

Margreet den Hartog is raadslid geweest van eind april 2002 tot 27 maart 2014. Ze was lid van de commissie Samenleving, lid van het PMV en lid van de Drechtraad. Sinds 2006 plaatsvervangend voorzitter commissie ABZ, plaatsvervangend lid PMV en plaatsvervangend lid PMV. Vanaf 2009 was mevrouw Den Hartog lid van het presidium en lid van de commissie ABZ. Tevens was ze tweede plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad en vanaf 2010 fractievoorzitter van de PvdA-fractie. Al met al had mevrouw Den Hartog een sterke betrokkenheid bij het wel en wee van de gemeente in veel dossiers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.